Filmhuis Hengelo - Overijssels filmfestival met Duitse films

Overijssels filmfestival met Duitse films

In het kader van het filmfestival ‘Overijssel poort naar het Oosten’ worden in oktober en november in filmtheaters in de hele provincie Duitse films vertoond. De opening van het Festival vindt plaats op donderdag 19 oktober in Filmhuis Hengelo met de film Manifesto.  Deze film wordt ingeleid door Gerlinda Heywegen, programmamaker, schrijver en filmjournalist.

Ook dit jaar wordt er in Overijssel een filmfestival georganiseerd. De pilot van het Overijssels Film Festival in 2016 verliep succesvol zodat doorgezet is naar een jaarlijks terugkerend festival. Het festival is kleinschalig en wordt in gezamenlijkheid door de Overijsselse filmhuizen georganiseerd. Een samenwerking die uniek is voor Nederland. Deze filmhuizen vormen zo tijdelijk één groot podium dat centraal bespeeld wordt: het Overijssels Film Festival. Voor de bezoekers betekent dit meer en gevarieerder aanbod, ook tot in de kleinste filmhuizen.

‘Overijssel poort naar het Oosten’ is het thema van dit festival van Duitse films in Overijssel. Immers, wie de IJssel oversteekt en stug doorloopt komt vanzelf in Duitsland uit. Dit maakt de keuze voor de Duitse film eenvoudig.

De Overijsselse filmtheaters vertonen van 19 oktober t/m 16 november verspreid over de provincie actuele Duitse films, premières en een enkele klassieker. Uiteraard gaat het hierbij om de `kwalitatief betere film’ of zoals de Duitsers het noemen: Programm-Kino. Voor exacte vertoningsplaatsen, speeldata en filmtitels zie www.overijsselsfilmfestival.nl en het programmaboekje.

De Duitse film maakt weer een bloei door en sleept internationaal vele prijzen in de wacht. In korte tijd zijn vele nieuwe Duitse acteurs en regisseurs internationale sterren geworden. Veel van deze nieuwe Duitse regisseurs tonen een zeer realistische weergave van het dagelijks leven in hun films. Films die niet alleen over het verwerken van het verleden gaan, iets dat Duitsland overigens niet uit de weg gaat, maar verder reiken. Van deze grote bloeiende filmindustrie wordt in Nederland weinig getoond. Daar brengt OFF-Poort naar het Oosten verandering in.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Filmhuis Hengelo? Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief!

 

Reserveren

Kaartjes kunt u reserveren aan de kassa van Schouwburg Hengelo, van maandag t/m zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur. 

De kassa is ook telefonisch te bereiken:

074 - 255 67 89

U kunt ook reserveren via de website: http://www.schouwburghengelo.nl/films/.

Niet afgehaalde kaarten vervallen 15 minuten voor aanvang. Op dezelfde avond is telefonisch reserveren niet mogelijk.

Over Filmhuis Hengelo

Filmhuis Hengelo vertoont iedere week recente films op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag om 20.15 uur. Daarnaast zijn er incidenteel matineevoorstellingen op vrijdag (om 16.00 uur) en op zondag (om 15.00 uur).

In de schoolvakanties draaien we ook mooie familiefilms. Deze voorstellingen beginnen om 14.00 uur (tenzij anders vermeld).

De voorstellingen vinden plaats in de Asito-filmzaal van Schouwburg Hengelo.

U bent van harte welkom!

Onze locatie

Filmhuis Hengelo
Asitozaal van Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Contact met ons

Voor vragen, opmerkingen, tips en adreswijzigingen kunt u ons mailen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Kaartjes kunt u reserveren aan de kassa van Schouwburg Hengelo, van maandag t/m zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur. De kassa is ook telefonisch te bereiken:

074 - 255 67 89

Reserveren kan ook via de website van Schouwburg Hengelo.


Top of Page