Filmhuis Hengelo - Algemene informatie

Algemene informatie

Reguliere voorstellingen
Filmhuis Hengelo vertoont vier recente films per week op vaste avonden (woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag). Daarnaast zijn er incidenteel matineevoorstellingen op vrijdag (om 16.00 uur) en op zondag (om 15.00 uur). In de schoolvakanties tijdens ons filmseizoen (september t/m mei) draaien wij op twee middagen familiefilms.
De voorstellingen voor volwassenen beginnen om 20.15 uur en hebben geen pauze, tenzij dit bij de film wordt vermeld in het programma. Familiefilms draaien om 14.00 uur en hebben altijd een pauze. De voorstellingen vinden plaats in de Asitozaal van Schouwburg Hengelo (Beursstraat 44 Hengelo).

Lezingen
Er wordt een aantal keren per jaar een spreker geboekt voor een korte lezing voorafgaand aan de voorstelling. In ons programma vindt u meer informatie hierover.

Music & Movies
Een aantal keren per jaar wordt er in het muziekcafé van Metropool een muziekfilm of -documentaire vertoond. Rondom de film verzorgt de huisband van Music&Movies livemuziek binnen het thema of genre van de film.

Besloten voorstellingen
Daarnaast is het mogelijk om via ons voor een besloten gezelschap films te laten vertonen. Hiervan wordt met name door basis- en middelbare scholen gebruik gemaakt onder schooltijd. Het gaat hierbij om films uit het regulier programma, maar ook om films op verzoek. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en kosten.

Kinderfeestjes
We bieden ook de mogelijkheid om een kinderfeestje te houden bij de Filmhuis, voor een gereduceerd groepstarief van € 25,00 voor 8 personen. U kunt hiervoor kiezen uit ons reguliere aanbod familiefilms in de schoolvakanties. Na de film kan een kijkje worden genomen in de operateursruimte waar de films worden gedraaid en krijgen de kinderen uitleg van de operateur. Voor ontvangst met drinken en iets lekkers kunt u contact opnemen met Brasserie So Nice.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Filmhuis Hengelo? Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief!

 

Reserveren

Kaartjes kunt u reserveren aan de kassa van Schouwburg Hengelo, van maandag t/m zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur. 

De kassa is ook telefonisch te bereiken:

074 - 255 67 89

U kunt ook reserveren via de website: http://www.schouwburghengelo.nl/films/.

Niet afgehaalde kaarten vervallen 15 minuten voor aanvang. Op dezelfde avond is telefonisch reserveren niet mogelijk.

Over Filmhuis Hengelo

Filmhuis Hengelo vertoont iedere week recente films op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag om 20.15 uur. Daarnaast zijn er incidenteel matineevoorstellingen op vrijdag (om 16.00 uur) en op zondag (om 15.00 uur).

In de schoolvakanties draaien we ook mooie familiefilms. Deze voorstellingen beginnen om 14.00 uur (tenzij anders vermeld).

De voorstellingen vinden plaats in de Asito-filmzaal van Schouwburg Hengelo.

U bent van harte welkom!

Onze locatie

Filmhuis Hengelo
Asitozaal van Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Contact met ons

Voor vragen, opmerkingen, tips en adreswijzigingen kunt u ons mailen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Kaartjes kunt u reserveren aan de kassa van Schouwburg Hengelo, van maandag t/m zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur. De kassa is ook telefonisch te bereiken:

074 - 255 67 89

Reserveren kan ook via de website van Schouwburg Hengelo.


Top of Page