Aftersun

Speeldata:

vrijdag 7 april - 20.15 uur
woensdag 12 april - 20.15 uur
donderdag 13 april - 20.15 uur

RESERVEREN

De jonge tiener Sophie en haar dertigjarige vader Calum gaan op vakantie naar een Turkse badplaats, waar ze zwemmen, poolen, zonnebaden en luieren. Terwijl er voor de beginnende puber een nieuwe wereld opengaat, worstelt Calum buiten het zicht van Sophie met de zwaarte van het leven. Twintig jaar later vormen Sophies tedere herinneringen aan deze vakantie een krachtig en hartverscheurend portret van hun relatie, waarbij ze probeert de donkere kant van haar liefdevolle vader te begrijpen. Een warm en diep doorvoeld portret van vader en dochter, dat wereldwijd al meer dan vijftig prijzen won.

Charlotte Wells’ autobiografische eerste speelfilm Aftersun is een tedere, diep doorvoelde schets van deze korte periode, gezien door Sophies gefragmenteerde herinneringen als volwassene.

Aftersun was een van de grote ontdekkingen op het afgelopen filmfestival in Cannes. De film werd bovendien uitgeroepen tot de beste film van 2022 door zowel filmwebsite ‘IndieWire’ als door het Britse filmtijdschrift ‘Sight and Sound’.
Juryprijs bij de Semaine de la Critique.

Paul Mescal is voor zijn prachtige hoofdrol genomineerd voor de Oscar voor Beste Acteur.

Regie: Charlotte Wells

Speelduur: 98 min., AL

Land: VK, 2022

Cast: Paul Mescal, Frankie Corio
 

In de pers:

De Filmkrant: Verpletterend speelfilmdebut. Op sublieme wijze vat en verstrengelt Aftersun de gekoesterde herinnering én het gevoel van verlies, beide opgeroepen door een oude vakantievideo.

Klik hier voor méér Aftersun in de pers.