APOLLO 11

Speeldata:

Woensdag 6 november 20.15 uur / Donderdag 7 november 20.15 uur / Vrijdag 15 november 20.15 uur / Zondag 17 november 15.00 uur - matinee

Apollo 11 is een spectaculaire herbeleving van de gedenkwaardige dagen en uren in juli 1969 vanuit het zicht van de astronauten, het team in Mission Control en de miljoenen toeschouwers op de grond. Samengesteld uit herontdekt 70mm archiefbeeld en uit meer dan 11.000 uur geluidsopnames, neemt de film de kijker rechtstreeks mee naar het hart van de meest gevierde missie van NASA, die Neil Armstrong en Buzz Aldrin tot internationale helden maakte. Aldrin en Armstrong daalden in de maanlander Eagle af naar het maanoppervlak, terwijl Michael Collins achterbleef in het ruimtevaartuig Columbia dat rond de maan cirkelde. Boeiend van begin tot eind.

Regie: Todd Douglas Miller

Speelduur: 93 min., AL

Land: VS, 2019.

Cast: Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins

★★★★NRC: "Spectaculaire beelden (..) de toeschouwer krijgt de ruimte zelf te reflecteren"
★★★★VPRO Cinema: "Spannend historisch docuverslag (..) een ongekende trip terug in de tijd dankzij de bijzondere beeldkwaliteit"

“Fascinerende 90 minuten lange documentaire met geweldig nieuw materiaal en een uitstekende muzikale score” André Kuipers

"Prachtige beelden en onvoorstelbaar spannend, juist omdat je weet dat het 100% echt is” Govert Schilling

★★★★★Algemeen Dagblad:“ een loeispannende speelfilm. De zenuwen van de astronauten, het besef dat de reis drijft op decennia oude techniek waarbij een lostrillend schroefje dodelijke gevolgen kan hebben”

★★★★NRC, “Documentaire In ‘Apollo 11’ krijgt de kijker veel ruimte om zelf weg te dromen bij spectaculaire beelden van de maanlanding op 16 juli 1969”

★★★★Volkskrant “De astronauten van Apollo 11 verschijnen in beeld alsof je naar een speelfilm kijkt. Niet eerder was de ruimtevlucht zo imposant en beeldvullend te zien.”
“Apollo 11 is deels tijdsdocument en deels thriller met gegarandeerd goede afloop.

★★★★Trouw “zowel de beelden als het geluid zijn van een indrukwekkende kwaliteit, waardoor je het gevoel krijgt dat je er nog nooit zo dichtbij bent geweest”
★★★★Trouw “Zonder voice-over, die steevast aanwezig is in de traditionele reportages over de maanlanding, waardoor de documentaire een ‘fly on the wall-kwaliteit’ krijgt, die je niet kent van deze beelden”

★★★★★Algemeen Dagblad “Een loeispannende speelfilm. De zenuwen van de astronauten, het besef dat de reis drijft op decennia oude techniek waarbij een lostrillend schroefje dodelijke gevolgen kan hebben”
Telegraaf “Alsof het gisteren gebeurd is, zo helder en herkenbaar zijn de beelden van de drie astronauten die aan boord klauteren van hun raket, of van het publiek dat zich verzameld heeft voor de lancering van de Apollo 11 voor de eerste maanlanding, 50 jaar geleden.” (…) Het eindresultaat is de fascinerende documentaire Apollo 11”

Parool “Apollo 11 is mede door het digitaal gerestaureerde beeld een film waarvan je zou kunnen denken dat die nu is gemaakt. Zo scherp en modern ogen de beelden”