Beautiful beings

Speeldata:

Donderdag 8 december - 20.15 uur
vrijdag 9 december - 15.00 uur - matinee
zaterdag 10 december - 20.15 uur

RESERVEREN

Addi woont met zijn excentrieke moeder in het IJslandse Reykjavik. Na een incident met zijn klasgenoot Balli die gepest wordt, besluit hij zich over hem te ontfermen, samen met twee andere vrienden. De jongens hebben het allemaal moeilijk thuis en leven zich uit in gevaarlijke spelletjes, drugsgebruik en bruut geweld. De film geeft de dynamiek in de groep overtuigend weer, geholpen door de fantastische jonge cast. Als het gedrag van de vier jongens verder escaleert zoekt Addi naar manieren om hem en zijn vrienden terug te brengen naar een veiliger pad. Heftig coming-of-age-verhaal over een groepje vrienden in Reykjavik, met een combinatie van bittere ellende, tederheid en een vleugje magisch realisme.

 

Regie: Guðmundur Arnar Guðmundsson

Speelduur: 123 min., 14+

Land: IJsland, 2022

Cast: Áskell Einar Pálmason, Birgir Dagur Bjarkason, Viktor Benóný Benediktsson
 

Uit de pers:

★★★★ NRC: “ Tienerongemak en stille loyaliteit in IJslands Beautiful Beings”.

★★★★ Volkskrant: ”In het geweldadige tienerdrama Beautiful Beings zie je IJsland zoals het zelden wordt vertoond”. “Imposant IJslands coming-of-agedrama met fijn besnaard camerawerk!”

Parool: “De tienerjongens in de IJslandse film slaan van zich af, om de pijn maar niet te voelen.”

★★★★ Trouw: “Na Gudminssons droomdebuut Heartstone komt deze energieke en knappe opvolger Beautiful Beings, de IJslandse Oscarinzending.”

★★★★ Film Totaal: “Sterke coming-of-agefilm.”

★★★★ Cinemagazine: “Door de knappe balans tussen de rauwe werkelijkheid en de dromerige, tedere en spirituele kant, maakt Beautiful Beings diepe indruk.”