BECOMING ASTRID

Speeldata:

Vrijdag 28 december 20.15
Zaterdag 29 december 20.15
Woensdag 2 januari 20.15

Biopic van de Zweedse schrijver Astrid Lindgren, auteur van talloze kinderboeken en bedenker van Pippi Langkous. Als jonge vrouw maakte ze een gebeurtenis mee die haar diep trof en het verdere verloop van haar leven zou bepalen. Het gaf haar de kracht en het zelfvertrouwen een ander pad te kiezen dan van haar in die tijd werd verwacht. Ze volgde haar hart en ontwikkelde zo haar passie voor schrijven. Met haar fantasierijke kinderboeken als Pippi Langkous is ze wereldwijd een van de meest inspirerende en geliefde auteurs van ons tijdperk geworden en staat ze symbool voor de vrije mens die met conventies durfde te breken.

Becoming Astrid laat de meest ingrijpende periode zien van een van de best verkochte kinderboekenschrijfsters ooit. Astrid Lindgren groeit op in een klein, strenggelovig dorpje in Zweden, waar haar talent voor schrijven niet onopgemerkt blijft. Als ze zwanger raakt van de eindredacteur van de lokale krant waar ze werkt, moet de jonge Astrid noodgedwongen in Denemarken bevallen en haar zoontje Lasse achterlaten bij een pleegmoeder.
Als de kleine Lasse halsoverkop terug naar Astrid moet, is de afstand tussen zoon en moeder hartverscheurend. Het is dankzij haar talent voor verhalen dat ze het gat tussen haar en haar zoontje al vertellende weet te dichten.

Regie:
Pernille Fischer Christensen

Speelduur:
123 minuten AL

Land:
SE, 2018

Cast:
Alba August, Björn Gustafsson, Sofia Karemyr