BlacKkKlansman

Speeldata:

Woensdag 21 november 20.15
Donderdag 22 november 20.15

Spike Lee's humorvolle, waargebeurde verhaal van een zwarte agent die infiltreert in de KKK. In Cannes bekroond.

Baanbrekend regisseur Spike Lee (Malcolm X, Do the Right Thing) is terug! Met een provocerende, waargebeurde film over het leven van Ron Stallworth, een politieman uit Colorado Springs die er als Afro-Amerikaanse agent in slaagde te infiltreren in de Ku Klux Klan. Detective Stallworth en zijn partner Flip Zimmerman wisten tot in de hoogste kringen van de KKK binnen te dringen.
Spike Lee vertelt op zijn kenmerkende directe, maar tevens humorvolle wijze dit ongelooflijke verhaal dat je in de meeste geschiedenisboeken niet tegenkomt. Met de film won hij op het afgelopen filmfestival van Cannes de Grote Juryprijs, mede dankzij het geweldige spel van onder anderen John David Washington en Adam Driver.

★★★★ VPRO Cinema: "Even bijtende als grappige film van Lee, waarin hij moeiteloos de raciale spanningen uit heden en verleden aan elkaar knoopt en ook nog de Amerikaanse filmgeschiedenis op de korrel neemt"
★★★★ NRC: "Een film vol humor en overdrijvingen. Maar aan het einde worden de bedoelingen van Lee duidelijk en blijf je als kijker verslagen achter."
★★★★ Volkskrant: "Een allegorie van hedendaags Amerika. De film wordt speels en opgewekt opgediend, maar trilt van sluimerende woede."

Regie:
Spike Lee

Speelduur:
135 minuten

Land:
VS, 2018

Cast:
Adam Driver, e.a.