BOHEMIAN RHAPSODY

Speeldata:

Donderdag 23 mei 20.15
Vrijdag 24 mei 16.00 (met pauze)
Zaterdag 25 mei 20.15
Zondag 26 mei 15.00

De film is een ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. Hij vocht tegen stereotypes en verbrijzelde het conventionele om vervolgens uit te groeien tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld. De film volgt zowel de snelle opkomst van de band aan de hand van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid, als Mercury’s uit de hand gelopen levensstijl die bijna zorgde voor het ineenstorten van de band. Daarnaast zien we hun succesvolle reünie aan de vooravond van Live Aid, met een toen al ernstig zieke Mercury, die de band naar een van de meest legendarische optredens in de geschiedenis van de rockmuziek leidt.

5 Oscarnominaties, voor o.a. beste film en beste acteur.

★★★ de Volkskrant: “Acteur Rami Malek glorieert als uitstekende Freddie Mercury-vertolker met getrouw geïmiteerde rockposes”
FilmTotaal: “ Is this the real life? Is this just fantasy?' Het zijn de eerste twee zinnen van de bekendste hit van Queen, het bombastische, operateske Bohemian Rhapsody. De twee regels geven perfect het leven van de charismatische leadzanger Freddie Mercury weer, die voortdurende schipperde tussen het showbeest dat hij op het podium was en de twijfelende privépersoonlijkheid.

Regie:
Dexter Fletcher, Bryan Singer

Speelduur:
135 min. , 12+

Land:
GB/VS, 2018

Cast:
Rami Malek, Mike Mijers, Joseph Mazzello e.a.