Green Book

Buitenfilm: GREEN BOOK

Speeldatum:

Zaterdag 31 augustus 20.30 | Gratis toegang

Buitenfilm op zaterdag 31 augustus. Start film om 20:30 uur, trailers van het nieuwe programma vanaf 20 uur.

Dit jaar organiseert Filmhuis Hengelo voor de vijfde keer een buitenfilm als feestelijke opening van het filmseizoen. Het Schouwburgplein bij Brasserie So Nice wordt voor deze gelegenheid omgetoverd tot een openluchtbioscoop.

U kunt onder het genot van een drankje komen genieten van de film.

Dit jaar de film: GREEN BOOK

Wanneer pianist Don Shirley in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met Tony Lip, een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter die graag wat wil bijverdienen. Samen reizen ze door verschillende ‘blanke’ staten aan de hand van een speciale reisgids (The Green Book) die hen informeert over plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn. Tijdens hun reis worden zij geconfronteerd met hun tegengestelde persoonlijkheden, gevaar en racisme maar ook met onverwachte menselijkheden en een volle dosis humor. Om veilig thuis te komen zullen zij hun verschillen aan de kant moeten zetten er ontstaat een bijzondere vriendschap.

Regie:
Peter Farelly

Speelduur:
130 min. , 12+

Land:
VS, 2018

Cast:
Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini e.a.

Green Book werd door velen getipt als een van de grote kanshebbers bij de Oscars.
★★★★ NRC: “Feelgoodfilm over racisme”
★★★ Volkskrant: “ Mahershala Ali zet hoe dan ook een intrigerend personage weer”
Filmkrant: “Green Book behandelt racisme alsof het een relikwie uit een ver verleden is – ‘weet je nog hoe erg het vroeger was?’ Maar als de film iets pijnlijk duidelijk maakt, is het hoeveel werk we nog te verzetten hebben”