Buladó

Buladó

Speeldata:

Vrijdag 18 december, 20.15 uur
Zaterdag 19 december, 20.15 uur
Zondag 20 december, 15.00 uur - matinee

RESERVEREN

De elfjarige Kenza woont samen met haar vader Ouira en opa Weljo op een autosloperij in de binnenlanden van Curaçao. De twee mannen zijn elkaars tegenpolen: Ouira is een kordate, rationele politieagent, terwijl Weljo zich identificeert met de oorspronkelijke bewoners en de spiritualiteit van het eiland. Wanneer de relatie tussen Ouira en Weljo steeds verder op de spits gedreven wordt, zoekt de eigenzinnige Kenza vastberaden naar haar eigen weg tussen de twee uitersten. Buladó is bekroond tijdens het NFF met een Gouden Kalf voor de beste film.

Buladó

Een magisch-realistisch en liefdevol familieverhaal uit Curaçao. Winnaar Gouden Kalf beste film!

In de pers:

Buladó is geregisseerd door Eché Janga die samen met Esther Duysker ook het script heeft geschreven. Het verhaal speelt zich af in Band’abou Curaçao en is deels gebaseerd op een lokale slavensaga. Door dit verhaal naar het grote doek te brengen wordt deze oude verteltraditie voortgezet.

  • Volkskrant (★★★★): "Regisseur Janga weet opnieuw een shot mysterie en spiritualiteit in de doorgaans zo nuchtere Nederlandse cinema te injecteren"
  • NRC (★★★★): "Weids en betoverend gefotografeerde shots die ruimte geven om het landschap waarin de verhalen van de voorouders verzonken liggen, te laten spreken"
  • Trouw (★★★★): "Bezielde rol van de debuterende Tiara Richards, die zich tegenover Antilliaanse oudgedienden Everon Jackson Hooi en Felix de Rooy prima staande houdt"
  • VPRO Cinema (★★★★): "Prachtige, persoonlijke vertelling van regisseur Janga (Helium), die steeds de juiste toon weet te treffen en in de jonge Richards een fenomenale hoofdrolspeler heeft"
  • AD (★★★★): "Buladó dwingt de kijker zich over te geven aan een dromerige sfeer en laat hem uiteindelijk gehypnotiseerd de zaal verlaten"
  • De Filmkrant: "Op een weergaloos in beeld gebracht Curaçao staan twee wereldbeelden op gespannen voet met elkaar in Buladó. Met dat tweeledige perspectief jaagt de film een frisse wind door de vaderlandse cinema"

--

Regie:
Eché Janga

Speelduur:
86 min., 9+, Papiamento gesproken, Nederlands ondertiteld.

Land:
Nederland, 2020

Cast:
Everon Jackson Hooi, Tiara Richards, Felix de Rooij