CAPHARNAÜM

CAPHARNAÜM

Speeldata:

Vrijdag 29 maart 20.15
woensdag 3 april 20.15
Donderdag 4 april 20.15

Indringend portret over ouderschap en overleven in de armste wijken van Libanon, verteld door de ogen van een kind. In de rechtbank staat Zain, een 12-jarige jongen, voor de rechter. Rechter: "Waarom klaag je je ouders voor aan?" Zain: "Dat ze me het leven hebben gegeven." Zain slijt zijn dagen in de straten van de Libanese hoofdstad Beiroet. Als oudste kind van het gezin is het zijn taak om te werken om te helpen het gezin te onderhouden. Wanneer zijn zusje wordt uitgehuwelijkt aan een oudere lokale groenteboer, besluit Zain weg te lopen van huis. Dit leidt tot een ongelooflijke roadtrip, met nieuwe vriendschappen en alles beslissende keuzes. Oscarnominatie voor de beste buitenlandse film.

★★★★ Volkskrant: "Onweerstaanbaar, vertederend (..) de casting is een klein wonder: alle rollen zijn sterk bezet, met de kinderen als grote uitblinkers (..) knap geschreven en bijzonder sterk uitgevoerd drama."
★★★★ VPRO Cinema: "Intelligent en mooi ingehouden portret"
★★★★ NRC: "Ontroerend"
★★★★ Trouw: "Een drama met een boodschap dat weinig mensen onberoerd zal laten (..) een uitstekend geregisseerde en waarachtige film met een indrukwekkende cast van amateurs."
★★★★ AD: "Een meeslepend drama"

Regie:
Nadine Labaki

Speelduur:
120 min. , 9+

Land:
Libanon, 2018

Cast:
Zain Al Rafeea, Yordanos Shiferaw, Treasure Bankole e.a.