Captain Nova

Speeldata:

Woensdag 29 december, 14.00 uur
Woensdag 5 januari, 14.00 uur

RESERVEREN

De rebelse gevechtspiloot Nova (38) wordt in het jaar 2050 teruggezonden naar onze tijd om een milieuramp te voorkomen. Met haar kennis uit de toekomst kunnen er andere, wijzere keuzes gemaakt worden. Helaas wordt Nova óók weer jong zodra ze in onze tijd landt met haar belangrijke boodschap. En wie gelooft er nu een meisje van twaalf?! Samen met een verwaarloosde tiener en haar papegaaiachtige, vliegende robotje ADD zet ze alles op alles om haar belangrijke punt te maken. In deze spannende familiefilm met humoristische kwinkslagen worden op creatieve wijze serieuze thema’s aan de kaak gesteld waarmee kinderen anno nu mee in aanraking komen. Openingsfilm Cinekid Festival.

 
Captain Nova is de openingsfilm op 's werelds grootste kinderfilmfestival Cinekid.
Cinekid-derecteur Rouw: Een fantastisch cadeautje. Een mooie crossover, een verhaal met verdieping, spannend en toegankelijk voor een breed publiek. Een Nederlandse sciencefiction voor de hele familie op dit niveau zag ik niet eerder.

.
Regie: Maurice Trouwborst

Speelduur: 86 min., 6+

Land: NL, 2021

Cast: Kika van de Vijver, Marouane Meftah, Anniek Pheifer

.

Uit de pers:

★★★★ VPRO Cinema: “Captain Nova is een spannende buddymovie waarin veel zorg, en geld, is besteed aan sciencefictionelementen als ruimteschepen, laserguns en robots. Daardoor ga je makkelijk mee in het verhaal, dat soms grote stappen neemt.

Trouw: “Het is geen geringe opgave, met een bescheiden budget een Nederlandse sciencefictionfilm maken, maar het is Maurice Trouwborst (1981) gelukt.”