De Patrick

De Patrick

Speeldata:

Woensdag 15 januari, 20.15 uur | Donderdag 16 januari, 20.15 uur | Vrijdag 17 januari, matinee - 15.00 uur.

Patrick woont samen met zijn ouders op een naturistencamping. Wanneer zijn vader sterft, krijgt hij de leiding over de camping. Maar Patrick heeft andere zorgen. Hij is al een tijdje zijn favoriete hamer kwijt. De vaste bewoners willen dat Patrick iets met zijn leven doet, maar Patrick moet en zal zijn hamer terugvinden. Hoe langer hoe meer, wordt zijn queeste een zoektocht naar zichzelf. Heerlijk apart en humoristisch familiedrama over de eigenaardigheden van de mens.

De Patrick

Regie: Tim Mielants

Speelduur: 97 min, 12+

Land: BE, 2019

Cast: Kevin Janssens, Pierre Bokma, Hannah Hoekstra, e.a. 

De Patrick is het speelfilmdebuut van regisseur Tim Mielants. Hij won met de film meteen de prijs voor beste regie op het filmfestival in Karlovy Vary in Tsjechië.
★★★★ NRC Handelsblad : ”De Patrick is een erg geestige film. Staat die verdwenen hamer voor de ontkenningsfase van zijn rouwproces? Met zijn unieke mix van detective, slapstick en lullige intriges maakt dat De Patrick tot de grappigste rouwverwerking ooit"
★★★★ VPRO Cinema: "Tragikomedie van tv-regisseur Mielants (Peaky Blinders, Legion) behandelt uiteenlopende thema’s als rouw, authenticiteit en ambitie, maar blijft bovenal boeien door de terloopse humor, stijlvaste regie en de perfect getroffen toon"
Filmkrant: “Na een flinke carrière als regisseur voor de betere Amerikaanse series levert Vlaming Tim Mielants met De Patrick een eigenzinnig speelfilmdebuut af, waarin intriges op de nudistencamping worden gebracht met de gravitas van een Shakespeareaans drama”