De voorstellingen

Reguliere voorstellingen

Reguliere voorstelling - Krists Luhaers on Unsplash

 
Filmhuis Hengelo vertoont vier recente films per week op vaste avonden (woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag). Daarnaast zijn er matineevoorstellingen op vrijdag (om 15.00 uur) en op zondag (om 15.00 uur).
In de schoolvakanties tijdens ons filmseizoen (september t/m mei) draaien wij op twee middagen familiefilms.
De voorstellingen voor volwassenen beginnen om 15.00 of 20.15 uur en hebben geen pauze, tenzij dit bij de film wordt vermeld in het programma.
Familiefilms draaien om 14.00 uur en hebben altijd een pauze.

Besloten voorstellingen

Besloten voorstelling - Aneta Pawlik on Unsplash

 
Daarnaast is het mogelijk om via ons voor een besloten gezelschap films te laten vertonen.
Hiervan wordt met name door basis- en middelbare scholen gebruik gemaakt onder schooltijd. Maar ook verenigingen en andere organisaties zijn van harte welkom.
Het gaat hierbij om films uit het regulier programma, maar ook om films op verzoek.
Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en kosten.

Kinderfeestjes

Kinderfeestje - Victoria Rodriguez on Unsplash

 
We bieden ook de mogelijkheid om een kinderfeestje te houden bij de Filmhuis, voor een gereduceerd groepstarief van € 25,00 voor 8 personen. U kunt hiervoor kiezen uit ons reguliere aanbod familiefilms in de schoolvakanties.
Na de film kan een kijkje worden genomen in de operateursruimte waar de films worden gedraaid en krijgen de kinderen uitleg van de operateur.
Voor ontvangst met drinken en iets lekkers kunt u contact opnemen met schouwburgcafé The Green Room.

 

Kijkwijzer

Kijkwijzer

 
Kijkwijzer waarschuwt ouders en opvoeders tot welke leeftijd een film mogelijk risico's kan bevatten voor kinderen onder een bepaalde leeftijd. De leeftijden van Kijkwijzer zijn bedoeld als hulpmiddel en advies en staan aangegeven onder de beschrijvingen van de films (als 6+, 9+, 12+, 14+, 16+ of 18+, of "AL" bij geschiktheid voor alle leeftijden).
Op basis van de wet krijgen kinderen die jonger zijn dan 16 jaar geen toegang tot een film met de leeftijdgrens 16 of 18. Ook niet wanneer een volwassene hen begeleidt. Wij kunnen om legitimatie vragen.
Bij films met de overige leeftijdsgrenzen (6, 9, 12 en 14) mogen kinderen onder de leeftijdsgrens alleen naar binnen onder begeleiding van een volwassene.
De leeftijdsaanduiding leidt wel eens tot onduidelijkheid. Deze betekent namelijk niet dat een film ook zonder meer geschikt is voor elk kind vanaf die leeftijd. Een voorbeeld: een film heeft het advies 'Alle leeftijden' omdat deze geen schadelijke beelden voor kinderen bevat. De film kan echter tóch ongeschikt zijn voor kleine kinderen, omdat de inhoud te moeilijk is. De ouder of verzorger blijft ook bij deze films verantwoordelijk voor de juiste keuze.