De voorstellingen

 

Filmhuis Hengelo vertoont films op:

  • avonden: vier vaste avonden in de week om 20.15 uur op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag.
  • middagen: twee matineevoorstellingen om 15.00 uur op vrijdag en op zondag.

Wij vertonen de films meestal zonder pauze. Bij familiefilms en bij films van 150 minuten lengte of langer lassen we een korte pauze in.

 

 
Sinds het seizoen 2009-2010 draait de Filmliga / het Filmhuis in de schoolvakanties tijdens ons filmseizoen (september t/m mei) op twee, soms drie middagen jeugdfilms / familiefilms.
Familiefilms draaien om 14.00 uur en hebben altijd een pauze.

Ook in de seizoenen 1995-1996 en 1996-1997 waren er al jeugdfilms bij de Filmliga.

 

 
Het tonen van filmgeschiedenis, van de klassiekers, is van oudsher een taak van filmhuizen:

  • Filmliga Hengelo (tot 2011) biedt klassiekers vooral in het kader van een retrospectief, een terugblik op het werk van een overleden regisseur of actrice;
  • Filmhuis Hengelo (na 2011) biedt klassiekers met meer variatie, zonder dat er daarbij sprake is van samenhang.

 

 
Een filmvoorstelling voor besloten gezelschap is mogelijk, bijv voor schoolklassen, opleidingen, verenigingen e.a. Het gaat hierbij om films uit het regulier programma, maar soms ook om films op verzoek. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

 
Ook een kinderfeestje is mogelijk bij het Filmhuis:

  • een gereduceerd groepstarief van € 25,00 voor 8 personen;
  • keuze uit ons reguliere aanbod familiefilms in de schoolvakanties;
  • en na de film een kijkje in de operateursruimte waar wij de films draaien met uitleg van de operateur.

Voor ontvangst met drinken en iets lekkers kunt u contact opnemen met het schouwburgcafé.

 

 
Kijkwijzer informeert ouders en opvoeders tot welke leeftijd een film mogelijk risico's kan bevatten voor kinderen onder een bepaalde leeftijd:

  • de leeftijden van Kijkwijzer zijn een hulpmiddel en advies; zij staan aangegeven onder de beschrijvingen van de films (als 6+, 9+, 12+, 14+, 16+ of 18+, of "AL" bij geschiktheid voor alle leeftijden;
  • op basis van de wet krijgen kinderen jonger dan 16 jaar geen toegang tot een film met de leeftijdgrens 16 of 18. Oók niet wanneer een volwassene hen begeleidt. Wij kunnen om legitimatie vragen;
  • bij films met de overige leeftijdsgrenzen (6, 9, 12 en 14) mogen kinderen onder die leeftijdsgrens alléén naar binnen onder begeleiding van een volwassene.

De leeftijdsaanduiding leidt wel eens tot onduidelijkheid. Deze betekent namelijk niet dat een film ook zonder meer geschikt is voor elk kind vanaf die leeftijd. Een voorbeeld: een film heeft het advies 'Alle leeftijden' omdat deze geen schadelijke beelden voor kinderen bevat. De film kan echter tóch ongeschikt zijn voor kleine kinderen, omdat de inhoud te moeilijk is. De ouder of verzorger blijft ook bij deze films verantwoordelijk voor de juiste keuze.