De voorstellingen

Reguliere voorstellingen

 
Filmhuis Hengelo vertoont films op:

  • avonden: vier vaste avonden in de week om 20.15 uur op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag.
  • middagen: twee matineevoorstellingen om 15.00 uur op vrijdag en op zondag.
  • ochtenden: zondagmorgen om 11.00 uur.

Wij vertonen de films meestal zonder pauze.
Bij familiefilms en bij films langer dan 140 minuten lassen we een korte pauze in.

Familiefilms

 
Sinds het seizoen 2009-2010 draait de Filmliga / het Filmhuis in de schoolvakanties tijdens ons filmseizoen (september t/m mei) op twee, soms drie middagen jeugdfilms / familiefilms.

Familiefilms draaien om 14.00 uur en hebben altijd een pauze.

Ook in de seizoenen 1995-1996 en 1996-1997 waren er al jeugdfilms bij de Filmliga.

Klassiekers

 
Het tonen van filmgeschiedenis, van de klassiekers, is van oudsher een taak van de filmhuizen.

In de jaren van de Filmliga Hengelo zijn klassiekers voornamelijk gedraaid, maar niet jaarlijks, in het kader van een retrospectief, een terugblik op het werk van een overleden regisseur of actrice.
In de jaren van het Filmhuis Hengelo zijn bijna jaarlijks enkele klassiekers aangeboden - maar zonder dat er daarbij sprake was van een samenhang tussen die films.

Besloten voorstellingen

 
Daarnaast is het mogelijk om via ons voor een besloten gezelschap films te laten vertonen.
Hiervan wordt met name door basis- en middelbare scholen gebruik gemaakt onder schooltijd. Maar ook verenigingen en andere organisaties zijn van harte welkom.
Het gaat hierbij om films uit het regulier programma, maar ook om films op verzoek.
Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en kosten.

Kinderfeestjes

 
We bieden ook de mogelijkheid om een kinderfeestje te houden bij de Filmhuis, voor een gereduceerd groepstarief van € 25,00 voor 8 personen. U kunt hiervoor kiezen uit ons reguliere aanbod familiefilms in de schoolvakanties.
Na de film kan een kijkje worden genomen in de operateursruimte waar de films worden gedraaid en krijgen de kinderen uitleg van de operateur.
Voor ontvangst met drinken en iets lekkers kunt u contact opnemen met schouwburgcafé The Green Room.

 

Kijkwijzer

 
Kijkwijzer waarschuwt ouders en opvoeders tot welke leeftijd een film mogelijk risico's kan bevatten voor kinderen onder een bepaalde leeftijd. De leeftijden van Kijkwijzer zijn bedoeld als hulpmiddel en advies en staan aangegeven onder de beschrijvingen van de films (als 6+, 9+, 12+, 14+, 16+ of 18+, of "AL" bij geschiktheid voor alle leeftijden).
Op basis van de wet krijgen kinderen die jonger zijn dan 16 jaar geen toegang tot een film met de leeftijdgrens 16 of 18. Ook niet wanneer een volwassene hen begeleidt. Wij kunnen om legitimatie vragen.
Bij films met de overige leeftijdsgrenzen (6, 9, 12 en 14) mogen kinderen onder de leeftijdsgrens alleen naar binnen onder begeleiding van een volwassene.
De leeftijdsaanduiding leidt wel eens tot onduidelijkheid. Deze betekent namelijk niet dat een film ook zonder meer geschikt is voor elk kind vanaf die leeftijd. Een voorbeeld: een film heeft het advies 'Alle leeftijden' omdat deze geen schadelijke beelden voor kinderen bevat. De film kan echter tóch ongeschikt zijn voor kleine kinderen, omdat de inhoud te moeilijk is. De ouder of verzorger blijft ook bij deze films verantwoordelijk voor de juiste keuze.