Deux

Deux

Speeldata:

Zondag 13 december, 15.00 uur - matinee
Woensdag 16 december, 20.15 uur
Donderdag 17 december, 20.15 uur
Vrijdag 18 december, 15.00 uur - matinee

RESERVEREN

De gepensioneerde Madeleine en Nina zijn al tientallen jaren elkaars grote liefde, maar niemand die dat weet. Voor hun naasten zijn ze simpelweg buurvrouwen die dezelfde gang delen. In werkelijkheid biedt deze gang een portaal tussen twee verschillende werelden: die van een zorgzame moeder en oma die haar kinderen niet durft te vertellen dat ze een geheim liefdesleven heeft, en die van een vrijzinnige onafhankelijke vrouw die ernaar smacht haar leven met haar geliefde door te brengen, in het openbaar. Ze leiden een liefdevol leven samen, tot ze elkaar niet meer kunnen bereiken door een onverwachte gebeurtenis

Deux

In de pers:

Het gevoelige Deux werd geregisseerd door Filippo Meneghetti en beleefde de wereldpremière op het Toronto Filmfestival. Voor zijn debuut wist hij acteerkanonnen Martine Chevallier (grande dame van de Franse theaterwereld) en Barbara Sukowa (muze van Rainer Werner Fassbinder en Margarethe von Trotta) te strikken.

  • Volkskrant (★★★★): “Het onvoorspelbare Deux is als een alsmaar uitgestelde dans voor twee hunkerende zielen. Chevalliers onderdrukte expressiviteit is een krachtig contrapunt voor Sukowa’s vurige spel”
  • VPRO Cinema (★★★★): “Liefhebben en laten liefhebben. Een prachtig liefdesdrama”

--

Regie:
Filippo Meneghetti

Speelduur:
95 min., 9+

Land:
Frankrijk, 2019

Cast:
Barbara Sukowa, Martine Chevallier, Léa Drucker