GREEN BOOK

Speeldata:

Vrijdag 15 maart 20.15
Woensdag 20 maart 20.15
Vrijdag 22 maart 16.00
Zaterdag 23 maart 20.15

Wanneer pianist Don Shirley in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met Tony Lip, een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter die graag wat wil bijverdienen. Samen reizen ze door verschillende ‘blanke’ staten aan de hand van een speciale reisgids (The Green Book) die hen informeert over plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn. Tijdens hun reis worden zij geconfronteerd met hun tegengestelde persoonlijkheden, gevaar en racisme maar ook met onverwachte menselijkheden en een volle dosis humor. Om veilig thuis te komen zullen zij hun verschillen aan de kant moeten zetten er ontstaat een bijzondere vriendschap.

Een hartverwarmend en waargebeurd verhaal over de lompe Italiaanse uitsmijter Tony (Viggo Mortensen) en de verfijnde concertpianist Shirley (Mahershala Ali); die gedwongen worden samen te werken en hierdoor hun verschillen opzij moeten zetten om de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken.
Green Book wordt door velen getipt als een van de grote kanshebbers bij de Oscars.
★★★★ NRC: “Feelgoodfilm over racisme”
★★★ Volkskrant: “ Mahershala Ali zet hoe dan ook een intrigerend personage weer”
Filmkrant: “Green Book behandelt racisme alsof het een relikwie uit een ver verleden is – ‘weet je nog hoe erg het vroeger was?’ Maar als de film iets pijnlijk duidelijk maakt, is het hoeveel werk we nog te verzetten hebben”

Regie:
Peter Farelly

Speelduur:
130 min. , 12+

Land:
VS, 2018

Cast:
Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini e.a.