Hope

Speeldata:

Woensdag 10 februari, 20.15 uur
Vrijdag 12 februari, 20.15 uur

RESERVEREN

Na een succesvolle internationale tour met haar dansgezelschap, keert Anja terug naar huis om Kerst te vieren. Daar wacht haar gezin op haar: partner en theaterregisseur Tomas, hun drie biologische kinderen, en de drie kinderen uit Tomas' eerste huwelijk. Maar vlak voor Kerst krijgen Anja en Tomas nieuws dat inslaat als een bom: Anja heeft een hersentumor en niet lang meer te leven. Samen proberen ze een manier te vinden om het nieuws te delen met hun familie. In de tijd die volgt wordt de relatie tussen Anja en Tomas hevig op de proef gesteld. Wat gebeurt er met de liefde, als je nog maar drie maanden te leven hebt?

In de pers:

De Noorse filmmaker Maria Sødahl debuteerde in 2010 met de film LIMBO, die destijds 5 Amanda’s (Noorse Oscars) won. Negen jaar later is ze terug met Hope, die in wereldpremière ging op het Filmfestival van Toronto. Na de Europese première op het Filmfestival van Berlijn, won Hope daar het ‘Europa Cinemas Label’.

★★★★ Volkskrant: “Het aangrijpende Noorse drama Hope is een haarscherp portret van een ondervoede relatie.”

★★★ VPRO Cinema:Regisseur Sødahl gebruikte haar eigen ervaringen als basis voor deze film, die een verrassend onsentimentele toon aanslaat. Er gebeurt veel, maar dat wordt met vaart en aandacht verteld.”

★★★★ NRC: “Fascinerende scenes en een fenomenaal acteursduo”.

--

Regie: Maria Sødahl

Speelduur: 126 min., AL

Land: NO, 2019

Cast: Andrea Bræin Hovig, Stellan Skarsgård, Eirik Hallert, e.a.