ISLE OF DOGS

Speeldata:

Donderdag 20 sept. 20.15
Vrijdag 21 sept. 16.00
Zondag 23 sept. 15.00 - alleen pinbetaling mogelijk!

Sprankelend en speels, deze handgemaakte avonturenfilm over Atari Kobayashi, een 12-jarig pleegkind van de corrupte burgemeester Kobayashi. Na het uitroepen van de noodtoestand worden alle huisdieren van Megasaki City verbannen naar een grote afvalstortplaats genaamd Trash Island. Atari steekt alleen, in een Junior-Turbo Prop vliegtuigje, de rivier over op zoek naar zijn waakhond Spots. Eenmaal aangekomen op Trash Island begint hij samen met een groep nieuwgevonden bastaard-vrienden aan een epische reis die het lot en de toekomst van de hele provincie zal bepalen.

"Tweede stopmotion-animatiefilm van Anderson is even droogkomisch, eigenzinnig en melancholiek als z’n eerste, Fantastic Mr Fox (2009). En even goed. Met veel gevoel voor detail creëert Anderson een eigen universum, dat zo mooi in elkaar steekt dat de film uitnodigt tot meerdere keren bekijken." (VPRO****)

“De nieuwe Wes Anderson is een weergaloos maatschappijkritisch avontuur vol vaart, humor en ouderwetse charme. (Filmtotaal*****)

Regie:
Wes Anderson

Speelduur:
101 min, 6+

Land:
VS, 2018

Cast:
stemmen van Scarlett Johansson, Frances McDormand, Bill Murray