Judy

Judy

Speeldata:

p.m.

Renée Zellweger schittert als Judy Garland.

Nadat haar carrière in Amerika op een laag pitje is komen te staan, reist Judy in 1968 af naar Londen voor een reeks uitverkochte theatershows. Hiermee hoopt ze genoeg geld te verdienen om een stabiel leven te kunnen creëren voor haar kinderen die in Amerika zijn achtergebleven. Judy leeft al sinds dat ze een kindster was op medicijnen en drank. Er zijn mensen die van haar proberen te profiteren wanneer zij in de war is en juist simpelweg gelukkig wil zijn met haar gezin en haar eigen keuzes wil maken.

Ondersteund door de bekende liedjes, waaronder ‘Somewhere Over the Rainbow’, vertolkt Renée op indrukwekkende wijze de rol van deze grootsheid en laat zien hoe fragiel en kwetsbaar Judy Garland heeft geleefd.

Judy

Regie: Rupert Goold

Speelduur: 118 min., 12+

Land: VS, 2019

Cast: Renée Zellweger

De pers:

★★★★★ NRC: "Renée Zellweger schittert als Judy Garland in haar nadagen in Judy. Ze laat niet alleen haar neergang, maar ook haar fenomenale talent zien"

★★★★ VPRO Cinema: "Naar hoofdrolspeelster Renée Zellweger kun je blijven kijken. Razend knap hoe ze laveert tussen kwetsbaar en grotesk, en ook nog overtuigend danst en zingt."

★★★★ Volkskrant: "[Zellwegers] acteerwerk geeft Judy een dosis doorvoeld realisme (..) en het geeft Garland meer diepte."