Het groot Hengeloos kinderboekenfestival

zondag 8 oktober

Van 4 t/m 15 oktober is er weer de jaarlijkse kinderboekenweek.
Het thema dit jaar is: Bij mij thuis.
 
Het Groot Hengeloos Kinderboeken Festival is op zondag 8 oktober van 13.00 tot 16.30 uur, voor
kinderen van 4 t/m 12 jaar (en hun ouders).
 
Voor het Groot Hengeloos Kinderboeken Festival wordt er groots uitgepakt met een uitgebreid programma voor kinderen, op de locaties:

Zie hieronder voor het volledige programma.

Film : De Boskampi's

zondag 8 oktober - 14.00 uur - filmzaal gratis toegang (Wees op tijd, vol=vol)

Rik Boskamp is de zoon van de sullige boekhouder Paul. Rik wil maar één ding: niet meer gepest worden. Geïnspireerd dor een maffiafilm verzint hij een list. Hij zorgt ervoor dat ze verhuizen en dat zijn vader in het nieuwe dorp wordt aangezien voor de levensgevaarlijke maffiabaas Paulo Boskampi, zonder dat zijn vader dit weet. Het plan werkt! Rik wordt niet meer gepest, iedereen is bang voor Paulo en behandelt hen met respect, totdat er een pestkop uit het verleden opduikt. Hoe lang kan Rik zijn leugen nu nog volhouden? De film is gebaseerd op een boek van Marjon Hoffman.

NL, 2015, 102 min. 6+
Regie: Arne Toonen
Cast: Thor Braun, Henry van Loon, René van ’t Hof, Maas Bronkhuyzen e.a.

★★★ VPRO Cinema: De "eerste Nederlandse gangsterfilm voor kinderen" begint sterk met de verhollandsing van een van de befaamdste oneliners uit de Amerikaanse filmgeschiedenis. Krullebol Rik Boskamp heeft zijn ribbroek zojuist verruild voor een spijkerbroek, wit T-shirt, zwartleren jack en opgeföhnde blonde kuif. Een puberversie van James – rebel – Dean.

Volledig programma