Nog onder voorbehoud:

Kinderboekenweek 2022 Hengelo

Groot Hengeloos Kinderboeken Festival

Kom naar het Kinderboekenfestival, vol boeken, schrijvers, theater, film, muziek, workshops én meer!
Voor kinderen van 4 tot 12 jaar en gratis te bezoeken.

Dit jaar pakt Hengelo tijdens de Kinderboekenweek met het Groot Hengeloos Kinderboeken Festival grootser uit dan ooit. Ook het Filmhuis doet dit jaar mee met de film De wilde stad.

Het eerste Groot Hengeloos Kinderboeken Festival is een samenwerking van Stichting Bernhards Ontmoeting, Schouwburg Hengelo, Bibliotheek Hengelo, Oyfo, Filmhuis Hengelo Stichting Waterorgel en De Ontmoeting.
Klik hier voor het volledig programma.

De wilde stad

Speeldata:

zondag 9 oktober - 14.00 uur
zondag 9 oktober - 16.00 uur

 
Natuurfilm over de Amsterdamse 'jungle' met een dikke pratende kater als gids.
De stad is ook natuur. De forenzende patatmeeuw en de vinexvos zijn net zo wild en bijzonder als de zeehond en de panda. Een verkenningstocht naar de diepe, vaak humoristische band tussen mens en dier. Van station Amstel gaat het via Zorgvlied naar de Wallen, langs nationale evenementen als Koningsdag en de Gay Pride Canal Parade.
De mooie, doch onsamenhangende beelden van allerhande dieren worden overstemd door de wens om te entertainen, met koddig bedoeld commentaar van een kater, suggestieve montage, versnelde beeldsequenties en nadrukkelijk aanwezige Nederpop.

 

Regie: Mark Verkerk

Speelduur: 86 min., Alle leeftijden

Land: NL, 2018

Cast: Martijn Fischer
 

Uit de pers:

de Filmkrant: De aanstekelijk documentaire De wilde stad is een mooie ode aan de stad en de natuur die onder elke stoeptegel en op elke wolkenkrabber te vinden is.

Roots Magazine: Nationaal park Amterdam.