Donderdag 7 november - 20.15 uur
vrijdag 8 november - 15.00 uur matinee
zaterdag 9 november - 20.15 uur

RESERVEREN

Kinds of Kindness is een driedelige mythe over een man zonder keuze, die probeert controle te krijgen over zijn eigen leven. Een politieagent wordt gealarmeerd dat zijn vermiste vrouw is teruggekeerd, maar ze blijkt een totaal ander persoon te zijn geworden. Een vrouw is vastbesloten om een specifiek iemand te vinden met een speciale gave, die voorbestemd is om een wonderbaarlijk spirituele leider te worden.

 
De nieuwe film van Yorgos Lanthimos (The Favorite, Poor Things) met opnieuw een glansrol voor Emma Stone. Lanthimos keert terug naar zijn wortels, en het stille, ingehouden venijn van zijn eerste films.
 

Regie: Yorgos Lanthimos

Speelduur: 164 min, 16+

Land: Ierland, Verenigd Koninkrijk, 2024

Cast: Emma Stone, Jesse Plemons, Willem Dafoe, Margaret Qualley

 
In de pers:

★★★★ VPRO Cinema: ‘Absurdistisch, droogkomisch en choquerend tegelijk’

★★★★ NRC: ‘Puzzel met talloze oplossingen.’

★★★★ Volkskrant: ‘Heerlijk plagerig.’

★★★★ NRC: Met ‘Kinds of Kindness’ speelt regisseur Yorgos Lanthimos met hetzelfde thema dat in bijna al zijn films terugkomt: macht. Maar dit keer nog iets perverser. Misbruikers en misbruikten genieten van hun rollen in Yorgos Lanthimos’ ‘Kinds of Kindness’.

★★★★ Trouw: Vriendelijkheid is ver te zoeken in raadselachtige ‘Kinds of Kindness’.

★★★★ AD: Een film vol geniale gekte en ongemak. Een film met zoveel absurditeit zou al snel zó ver afstaan van de realiteit dat het plat slaat, maar deze cast brengt alles met zoveel overtuiging dat je niet weg kan kijken.