Letzter Abend

donderdag 14 december - 20.15 uur
vrijdag 15 december - 20.15 uur
zondag 17 december - 15.00 matinee

Lisa en Clemens zijn klaar voor een nieuw hoofdstuk en verhuizen van Hannover naar Berlijn. Ze organiseren een afscheidsdiner, maar goede vrienden komen veel te laat of zeggen op het laatste moment af. In plaats daarvan staan er onverwachte gasten, waaronder wildvreemden voor de deur. Er vloeit drank en dan lopen de emoties hoog op bij een gemêleerd gezelschap in hun krappe appartement. Misverstanden, rivaliteit, en angsten worden zonder genade blootgelegd.

 

Regie: Lukas Nathrath

Speelduur: 91 min., 12+

Land: Duitsland, 2023

Cast: Sebastian Jakob Doppelbauer, Pauline Werner, Nikolai Gemel, Susanne Dorothea Schneider, Isabelle von Stauffenberg, Valentin Richter

 

In de pers:

Filmkrant: ‘Uitgebalanceerd drama op paar vierkante meter’

★★★ VPRO Cinema: ‘Intiem en dynamisch’

IFFR: ‘ Letzter Abend is in een week gedraaid met een beperkt budget. Voor Lukas Nathrath en zijn acteurs werd het een hectische periode van alles-of-niets-expressiviteit vol emotionele uitschieters. Maar, geen uitspattingen! Dit is filmmaken op zijn soberst en puurst: een klassieke voorbereiding, maar een moderne uitvoering. De acteurs staan centraal en de film staat altijd vierkant achter zijn personages, terecht of onterecht.