Diego Maradona

Maradona

Speeldata:

Donderdag 12 december, 20.15 uur | Vrijdag 13 december, 20.15 uur | Zaterdag 14 december, 20.15 uur.

Meeslepend en onvergetelijk verhaal over de opkomst en ondergang van een groot talent. Op 5 juli 1984 arriveerde de 23-jarige voetballer voor een recordbedrag bij SSC Napoli. De club had voorheen nooit een groot toernooi gewonnen en verlangde naar meer succes. De charismatische Argentijn trok Napels naar hun eerste winst ooit, en werd door velen aanbeden. In een stad waar zelfs de duivel nog bodyguards nodig had, werd Maradona groter dan God. Een uniek portret, gemaakt op basis van meer dan 500 uur aan archiefmateriaal.  

Diego Maradona

Regie: Asif Kapadia.

Speelduur: 130 min., AL.

Land: VK, 2018.

Cast: Diego Maradona (zichzelf).

Regisseur Asif Kapadia maakte in 2010 veel indruk met zijn documentaire SENNA, over het leven en de tragische dood van Braziliaans Formule 1-icoon Ayrton Senna. In 2016 won hij een Oscar voor AMY, over de in 2011 overleden zangeres Amy Winehouse. Voor deze nieuwe film kreeg hij Diego Maradona zelf aan boord, die zijn volledige steun verleende.
★★★★ Volkskrant: “Ook voor wie het verhaal denkt te kennen, is de docu een aanrader: zo meeslepend en enerverend zijn documentaires zelden”
★★★★ Telegraaf: “fascinerend…ook voor wie niets met voetbal heeft”
★★★★ VPRO Cinema: “Pakkende documentaire over de Argentijnse voetballer Diego Maradona.”