Mogelijk gemaakt in Overijssel

Compilatie van 3 films 

Speeldata: Zaterdag 19 oktober 20.15 uur
Let op: in de gedrukte folder staat per abuis "donderdag 19 oktober".

Mogelijk gemaakt in Overijssel is een compilatie van drie heel verschillende films die mede door ondersteuning van de provincie zijn gerealiseerd.
Waaronder de schitterende, bekroonde en bejubelde animatie Mind my mind.
Ver van huis en Schuld completeren de avond.

Mind my mind

Mind my mind is een zeer originele, schitterende, bekroonde en bejubelde animatiefilm die van binnen uit de ervaringen van de autistische jongen Chris schetst die een romance begint. Hij moet daarbij wel uitdagingen aangaan zoals sociale interactie en conversatie. Hij heeft daar zo zijn manieren voor: Chris’ identiteit behelst meer dan zijn autisme. Mind my mind toert langs de grote internationale festivals en won daar tot nu toe drie keer de publieksprijs voor beste film.

Regie: Floor Adams

Speelduur: 29 min.

Land: NL, 2019.

Trailer: Mind my mind

Schuld

De korte fictiefilm Schuld laat op een humoristische wijze de werking van ons geldsysteem zien. Wat is het wezen van geld? In een pittoresk dorpje arriveert een toerist. Hij neemt een rustige hotelkamer die toevallig even duur is als de schuld van de hotelier aan de bakker. De hotelier lost de schuld af waarop de bakker zijn schuld weer inlost etc. etc. Het geld vliegt door het dorp. Door de onrust die dit veroorzaakt wil de hotelgast zijn geld terug.

Regie: Patrick Carelsz

Speelduur: 8 min.

Land: NL, 2019.

Ver van huis

De documentaire ‘Ver van huis’ vertelt het ongelooflijke verhaal van een jonge Oekraïense vrouw die tijdens WO Il in Duitsland tewerkgesteld wordt en daarna zonder eindbestemming op transport wordt gesteld. De trein stopt per toeval in het grensdorp Glanerbrug (nu gemeente Enschede). De trein vertrekt weer, zij blijft. En net als zij blijft er ook een baby die door de ouders wordt achtergelaten omdat zij er zelf niet meer voor kunnen zorgen. De vrouw en de baby zijn ver van huis en worden Nederlander met een gedeelde identiteit die in een ver verleden en ver buiten onze grenzen ligt.

Regie: Ingrid Kleinsman

Speelduur: 39 min.

Land: NL, 2019.

Trailer: Ver van huis