Onze filmzaal: de Asitozaal

De filmzaal

Asitozaal

 
De voorstellingen van Filmhuis Hengelo vinden plaats in de Schouwburg Hengelo: in de kleine, intieme én comfortabele filmzaal, de Asitozaal (Beursstraat 44 Hengelo).
Deze zaal in het souterrain van de schouwburg is de filmzaal van het theater.
Het is een zaal met 88 comfortabele stoelen en uitstekende presentatiemogelijkheden. De zaal is uitermate geschikt voor voorstellingen waarin het tonen van beeld belangrijk is - zoals onze films dus.

Garderobe

pixel

Garderobe:
In verband met de Corona-maatregelen kan er helaas geen gebruik gemaakt worden van de garderobe.
Wij verzoeken u daarom uw jassen/tassen mee te nemen naar de zaal.

 

Eten & drinken

Popcorn

 
Eten en drinken is in onze filmzaal niet toegestaan.

 

Rolstoelvriendelijk

rolstoelvriendelijk

De zaal is toegankelijk voor rolstoelers, er zijn:

  • een lift,
  • een invalidentoilet (op de begane grond bij de ingang aan het Schouwburgplein) en
  • in de zaal is een rolstoelplaats beschikbaar.

Op de laatste rij achterin de zaal, is de mogelijkheid om 2 rolstoelen te plaatsen (wel een beetje krap in verband met een paal die daar staat). Dit heeft tot gevolg dat er maar 1 rolstoeler naast een begeleider kan zitten, de andere rolstoeler zit zonder begeleider.
Rolstoelplaatsen (en ook scootmobiel) kunnen alléén telefonisch of aan de kassa gereserveerd worden, deze kunnen dus niet via de website!

 

Hulphond

Hulphonden zijn toegestaan in Filmhuis Hengelo.

 

Scootmobiel

Scootmobiel

Indien u gebruik maakt van een scootmobiel, willen wij u vragen om dit van te voren aan te geven (telefonisch of bij de kassa).
Wilt u daarbij aangeven of u in staat bent om de scootmobiel te parkeren in de foyer en vervolgens te voet de zaal te betreden. Als dat niet het geval is, wordt er voor u een rolstoelplaats gereserveerd.
Rolstoelplaatsen en ook scootmobiel kunnen alléén telefonisch of aan de kassa gereserveerd worden, deze kunnen dus niet via de website!

 

Stoelverhogers

pixel

Wij hebben stoelverhogers, maar deze staan niet opgeslagen in de filmzaal.
Mocht u ze bij een familiefilm nodig hebben, vraag er dan om aan een horeca- of kassamedewerkster, dan worden ze voor u klaargezet, of opgehaald.

 

Hoorhulp

Gehoorhulp

Slechthorenden kunnen in de schouwburg een hoorhulp lenen, maar deze hoorhulpen kunnen helaas niet gebruikt worden in onze filmzaal (vaak is dit ook niet nodig omdat het geluid hard genoeg staat).

 

AED defibillator

AED defibrillator

 
Een AED defibrillator is in het gebouw aanwezig op de begane grond achter de kassa.

 

EHBO doos

AED defibrillator

 
Een EHBO doos is in het gebouw aanwezig op de begane grond ; de medewerkers van het Filmhuis en van de schouwburg weten waar hij ligt.

 

Ventilatie

Ventilatie

 
Ons ventilatiesysteem is ‘coronaproof’. Schouwburg Hengelo beschikt over een zgn. HVAC-systeem. Dit betekent dat wij alle ruimtes ventileren en koelen met 100 procent buitenlucht. Er vindt warmteterugwinning plaats, maar dit gebeurt via een warmtewisselaar waarbij de in- en uitgaande luchtstromen niet met elkaar in aanraking komen.