Onze filmzaal: de Asitozaal

De filmzaal

Filmzaal Filmhuis Hengelo (© Bart Hogeweg)

 
De voorstellingen van Filmhuis Hengelo vinden plaats in de Schouwburg Hengelo: in de kleine, intieme én comfortabele filmzaal, de Asitozaal (Beursstraat 44 Hengelo).
Deze zaal in het souterrain van de schouwburg is de filmzaal van het theater.
Het is een zaal met 88 comfortabele stoelen en uitstekende presentatiemogelijkheden. De zaal is uitermate geschikt voor voorstellingen waarin het tonen van beeld belangrijk is - zoals onze films dus.

Een bijzondere vermelding verdient de kleurrijke keramieken liefdesbank bij de ingang van de filmzaal. Deze is gemaakt door de bekende Hengelose kunstenares Guusje Beverdam:
 

De kleurrijke keramieken liefdesbank van Guusje Beverdam

Garderobe

Garderobe

 

Het Filmhuis beschikt over een niet-bewaakte garderobe.

 

Eten & drinken

Popcorn

 
Het is niet toegestaan om tijdens de voorstellingen eigen consumpties (drank of etenswaren) mee te nemen in de zaal. U kunt bij de bar eventueel petflesjes drinken halen voor in de zaal.

 

Roken

Roken verboden

 
(Elektronisch) roken is in het hele theater verboden, dus ook bij het Filmhuis.

 

Telefoon

Afbeelding van Isa KARAKUS via Pixabay

 
Wij verzoeken u dringend om uw smartphone uit te schakelen en geen overlast te veroorzaken met het scherm van uw toestel voor de bezoekers om u heen, vanwege het storende licht van het display en het geluid.

 

Invalidentoilet

Invalidentoilet

 
Er zijn twee aangepaste toiletten in de schouwburg beschikbaar. Eén bevindt zich op de begane grond, de andere op de eerste verdieping.

 

Rolstoelvriendelijk

rolstoelvriendelijk

 
De zaal is toegankelijk voor rolstoelers, er zijn:

  • een lift,
  • een invalidentoilet (op de begane grond bij de ingang aan het Schouwburgplein) en
  • in de zaal is een rolstoelplaats beschikbaar.

Op de laatste rij achterin de zaal, is de mogelijkheid om 2 rolstoelen te plaatsen (wel een beetje krap in verband met een paal die daar staat). Dit heeft tot gevolg dat er maar 1 rolstoeler naast een begeleider kan zitten, de andere rolstoeler zit zonder begeleider.
Rolstoelplaatsen (en ook scootmobiel) kunnen alléén telefonisch of aan de kassa gereserveerd worden, deze kunnen dus niet via de website!
Wanneer de zaal uitverkocht raakt, verkopen wij deze plaatsen als reguliere plaatsen. Om teleurstelling te voorkomen, raden wij u daarom aan tijdig te reserveren.
 

Hulphond

 
Hulphonden zijn toegestaan in Filmhuis Hengelo.

 

Scootmobiel

Scootmobiel

 
Indien u gebruik maakt van een scootmobiel, willen wij u vragen om dit van te voren aan te geven (telefonisch of bij de kassa).
Wilt u daarbij aangeven of u in staat bent om de scootmobiel te parkeren in de foyer en vervolgens te voet de zaal te betreden. Als dat niet het geval is, dan reserveren wij voor u een rolstoelplaats.
Rolstoelplaatsen en ook scootmobiel kunt u alléén telefonisch of aan de kassa reserveren, dus niet via de website!
Wanneer de zaal uitverkocht raakt, verkopen wij deze plaatsen als reguliere plaatsen. Om teleurstelling te voorkomen, raden wij u daarom aan tijdig te reserveren.

 

Stoelverhogers

Stoelverhogers

 
Wij hebben stoelverhogers, maar deze staan niet opgeslagen in de filmzaal.
Mocht u ze bij een familiefilm nodig hebben, vraag er dan om aan een horeca- of kassamedewerkster, dan worden ze voor u klaargezet, of opgehaald.

 

Hoorhulp

Gehoorhulp

 
Slechthorenden kunnen in de schouwburg een hoorhulp lenen, maar deze hoorhulpen kunnen helaas niet gebruikt worden in onze filmzaal (vaak is dit ook niet nodig omdat het geluid hard genoeg staat).

 

AED defibillator

AED defibrillator

 
Een AED defibrillator is in het gebouw aanwezig op de begane grond achter de kassa.

 

EHBO doos

AED defibrillator

 
Een EHBO doos is in het gebouw aanwezig op de begane grond ; de medewerkers van het Filmhuis en van de schouwburg weten waar hij ligt.

 

Ventilatie

Ventilatie

 
Ons ventilatiesysteem is ‘coronaproof’. Schouwburg Hengelo beschikt over een zgn. HVAC-systeem. Dit betekent dat wij alle ruimtes ventileren en koelen met 100 procent buitenlucht. Er vindt warmteterugwinning plaats, maar dit gebeurt via een warmtewisselaar waarbij de in- en uitgaande luchtstromen niet met elkaar in aanraking komen.