Phantom Thread

PHANTOM THREAD Mode & Film

Speeldata:

Vrijdag 13 september 20.15 uur / Zaterdag 14 september 20.15 uur / Zondag 15 september, matinee, start 15.00u

Deze prachtige film wordt nogmaals vertoond, aansluitend bij het Modespektakel in Hengelo op zondag 15 september.

Op deze drie voorstellingen geldt een speciaal goedkoop tarief van € 8,25, ook voor niet-filmpashouders.

De beroemde Britse modeontwerper Reynolds Woodcock is een verstokte vrijgezel die het nooit lang uithoudt met zijn veroveringen. Zijn werk als couturier gaat boven alles. Dan ontmoet hij Alma. Zij weet zeker dat hij niet de sterke man is die hij pretendeert te zijn. Vervolgens ontvouwt zich een fantastisch, ontregelend kat-en-muisspel, met liefde en overgave als inzet. De film won diverse prijzen voor de beste kostuums. MODE&FILM.

Regie: Paul Thomas Anderson

Speelduur: 130 min., 12+

Land: VS, 2018.

Cast: Daniel Day-Lewis, Lesley Manville, Vicky Krieps

De film sluit aan bij het MODE-SPEKTAKEL in Hengelo

Filmkrant: “Paul Thomas Anderson en acteur Daniel Day-Lewis werken tien jaar na There Will Be Blood opnieuw samen en creëren Reynolds Woodcock, een veeleisende modeontwerper die een machtsspel speelt met zijn muze en model Alma. Phantom Thread is even exact en weelderig als zijn hoofdpersonage.”
Kostuumontwerper Mark Bridges kreeg voor zijn werk voor Phantom Thread een Oscar voor de collectie die hij voor Reynolds schiep, en terecht. Japonnen, pakjes, avondtoiletten met fluwelen capes. Gekorsetteerd en geborduurd. Een lust voor het oog, een feest voor de filmer.