Poëzieweek Hengelo 2022 : Poëzie, Muziek en Film

Speeldata:

Zaterdag 29 januari, 14.30 uur (Middenzaal) - pauze - film 16.00 uur (Filmhuis).

RESERVEREN
Kaarten: €15 voor het totale programma

Het thema van de tiende editie van de Poëzieweek in 2022 is NATUUR en heeft als motto deze woorden van Ramsey Nasr: ‘bloesemingen en overvloed’. De natuur als een plek van kracht en schoonheid.

Met een spetterend programma Poëzie, Muziek en Film geven we hier op zaterdagmiddag inhoud aan met Beethovens Pastorale, drie Hengelose dichters en de film The hidden life of trees.

  • Dichters & theater: Wouter Munsterman (de nieuwe stadsdicher van Hengelo), Chelsea Oost (rapper en woordkunstenaar) en Lowie Gilissen (dichter te Hengelo) dragen ieder op eigen wijze voor uit door hen geschreven werk.
  • Muziek en theater: In afwisseling met de dichters speelt het Valerius Ensemble – Beethoven Zesde Symfonie of "De Pastorale" (in een arrangement voor piano, viool, cello en fluit). De bewerking opent met Het ontwaken van vrolijke gevoelens bij aankomst op het land om in het laatste en 5de deel te eindigen met Een dankbaar gevoel na de storm.
  • Film en theater: The hidden life of trees uit 2020: Kunnen bomen met elkaar communiceren? Hebben ze een geheugen en een sociaal leven? Boswachter en bestsellerauteur Peter Wohlleben onderzoekt deze vragen en geeft een kijkje in de verborgen wereld van de bossen.