Prince - Purple rain

Purple Rain

Music&Movies - Film met live muziek

Speeldata:

Woensdag 11 maart 20.45 uur - Metropool, Hengelo | Donderdag 12 maart 20.45 uur - Metropool, Enschede|

Deze film uit 1984 van en met Prince betekende zijn grote doorbraak en wordt tegenwoordig als absolute klassieker beschouwd. Het verhaal is semi-biografisch en een soort coming of age film.

We volgen Prince, alias The Kit, in zijn zoektocht naar erkenning voor zijn muziek (hier samen met zijn toenmalige band The Revolution), zijn strijd tegen zijn vader en zijn liefde voor de beeldschone Apollonia.

Prachtig allemaal, maar bovenal zit de film vol tijdloze krakers zoals When Doves Cry, Let's Go Crazy,Darling Nikki, I Would Die 4 U en natuurlijk de titelsong.

De film wordt omlijst met live muziek van jonge talentvolle muzikanten. Speciaal voor deze editie van Music&Movies zijn Artez studenten aan de haal gegaan met het oeuvre van Prince. Verwacht geen zouteloze cover versies maar eigenzinnige bewerkingen van de muziek van deze geniale en veel te vroeg gestorven alleskunner.

Reserveren bij Metropool:
11 maart in Hengelo
12 maart in Enschede

Prince - Purple rain

Regie: Prince

Speelduur: 111 min

Land: VS, 1984

Cast: Prince, Apollonia Kotero, Morris Day

Music&Movies zijn films met live muziek. Dit is een samenwerking van Metropool, Filmhuis Hengelo, Artez Popacademie en Concordia.