Riders of justice

Speeldata:

Vrijdag 4 maart, 15.00 uur - matinee
vrijdag 4 maart, 20.15 uur
zaterdag 5 maart, 20.15 uur

RESERVEREN

Beroepsmilitair Markus moet noodgedwongen naar huis om voor zijn dochter Mathilde te zorgen als zijn vrouw om het leven is gekomen tijdens een tragisch treinongeluk. Terwijl ze nog in diepe rouw verkeren, wordt er aangebeld door data-analist Otto. Hij heeft het treinongeluk overleefd en heeft samen met zijn excentrieke collega Lennart en hun nog zonderlinger maat Emmenthaler geconcludeerd dat de trein niet zomaar is verongelukt. Ze besluiten verder op onderzoek uit te gaan en ook voor Markus wordt het duidelijk dat er sprake is geweest van een aanslag. De mannen ontpoppen zich tot ‘engelen der wrake’ en de missie leidt tot resultaten. Al zijn het misschien niet de gewenste…

 

Regie: Anders Thomas Jensen

Speelduur: 116 min., 16+

Land: DK, 2020

Cast: Mads Mikkelsen, Andrea Heick Gadeberg, Nikolaj Lie Kaas, Gustav Lindh, Nicolas Bro, Lars Brygmann, Roland Møller
 

Uit de pers:

★★★★★VPRO Cinema: "Jensen trekt in deze zwarte komedie een heel blik kleurrijke personages open, balanceert regelmatig op het randje van lachen en belachelijk. Een veelomvattende en ijzersterke film"

★★★★ NRC: "Meesterlijke zwarte komedie."

★★★★ Volkskrant: "Puur meesterschap, deze fijne cocktail van buitenissige grappen en inzichtelijke psychologie."

★★★★ Trouw: "Heerlijke zwarte komedie. Knap hoe Jensen echte pijn en rouw om een geliefde verbindt met een serie absurde perikelen. Het is een dun koord waarop hij balanceert, maar hij beheerst die evenwichtskunst voortreffelijk"

★★★★ AD: "Zwarte komedie waarbij je soms twijfelt of je nu moet lachen”