Rocks

Rocks

Speeldata:

Zondag 29 november, 15 uur - matinee
Vrijdag 4 december, 15.00 uur - matinee
Zondag 6 december, 11.00 uur - ochtend
Woensdag 9 december, 20.15 uur

RESERVEREN

De Brits-Nigeriaanse Shola – ook wel ‘Rocks’ genoemd – is vijftien jaar. Volgens de docenten op school moet ze gaan nadenken over haar toekomst, maar ze is vooral bezig met wat zich in haar thuissituatie afspeelt. Haar vader is overleden en nadat haar moeder plotseling vertrekt, neemt Rocks de zorg van haar jongere broertje Emmanuel op zich. Gelukkig staat ze er niet helemaal alleen voor en wordt ze omringd door haar vriendinnen. Rocks is een levendig en hoopvol portret van een groep tienermeiden over vriendschap en opgroeien in wereldstad Londen.

Rocks

In de pers:

Sarah Gavron (Suffragette) omringde zich met getalenteerde vrouwelijke crewleden, onder wie Hélène Louvart, die eerder het camerawerk verzorgde voor Alice Rohrwacher’s Lazzaro Felice. Schrijvers Theresa Ikoko en Claire Wilson werkten intensief samen met de jonge hoofdrolspelers en gebruikten hun inbreng voor het scenario. Grimmig, maar vaak ook vrolijk.

  • VPRO Cinema (★★★★★): “Het verhaal is in feite hartverscheurend, maar de film heeft een onstuitbaar hoopvolle toon en zit vol humor en aandoenlijke details”
  • NRC (★★★★) :“Magnifiek portret. De unieke energie sprankelt in de dialogen”
  • Volkskrant (★★★★): “Energiek en vol schitterende momenten”

--

Regie:
Sarah Gavron

Speelduur:
93 min., 6+

Land:
VK, 2019

Cast:
Bukky Bakray, Kosar Ali, D'angelou Osei Kissiedu, Shaneigha-Monik Greyson