ROMA

Speeldata:

Zondag 24 maart 15.00
Donderdag 28 maart 20.15
Vrijdag 29 maart 16.00
Zaterdag 30 maart 20.15

Mexico-Stad, jaren 70. Cleo werkt als een inwonend dienstmeisje en oppas voor een gezin uit de hogere middenklasse in het Roma-district. Wanneer de vader voor een verdacht lange zakenreis vertrekt, blijft zijn vrouw Sofia alleen achter. Cleo helpt Sofia en de kinderen door een moeilijke periode heen; zelf wordt ze gedumpt door haar zelfingenomen vriendje zodra hij ontdekt dat ze zwanger is. Beide vrouwen zouden binnenkort wel eens alleenstaande moeder kunnen worden. Maar het verschil in sociale status zal de toekomst voor de een heel anders bepalen dan voor de ander. Roma is gemaakt voor het grote doek!

Adembenemend Mexicaans gezinsportret van de maker van Gravity en Y Tu Mamá También.
Roma werd op het filmfestival in Venetië bekroond met de Gouden Leeuw en wordt beschouwd als een van de grote favorieten voor de Oscars.

★★★★★ de Volkskrant: "Cuaróns meesterwerk (..) de meest levensechte, fijnbesnaarde film uit zijn carrière (..) Hij laat je in Roma niet enkel kijken en luisteren, maar transporteert je voor even naar een zelden zo op beeld vertoonde plek"

★★★★★ NRC: "Diep ontroerend (..) kleine en grote geschiedenis worden op zowel spectaculaire als ontroerende wijze voor even samengebracht"

★★★★★ Algemeen Dagblad: "Roma raakt het hart rechtstreeks (..) verpakt in prachtige zwartwit-beelden die een groot filmdoek verdienen”

★★★★★ Trouw: "Een van de meest bijzondere films van het jaar (..) hartverscheurend"
Regie:
Alfonso Cuarón

Speelduur:
135 min. , 16+

Land:
MX, 2018

Cast:
Yalitza Aparicio, Marina de Tavira, e.a.