Sweet Thing

Speeldata:

Zondag 19 september, 15.00 uur
Donderdag 23 september, 20.15 uur
Vrijdag 24 september, 15.00 uur
Zaterdag 25 september, 20.15 uur
Zondag 26 september, 15.00 uur

RESERVEREN

Billie en haar broertje Nico wonen bij hun vader Adam. Telkens als Adam toegeeft aan de verleiding van de alcohol, maakt geborgenheid plaats voor een delirium van tranen en schuld. Hun excentrieke moeder is er al jaren vandoor en heeft een toxische relatie met Beaux, eveneens een drinker, maar van een ander soort. Als Adam gedwongen in de rehab verdwijnt, nemen Billy en Nico de benen met hun nieuwe vriend Malik, ook een emotionele wees, op zoek naar zijn vader die in Florida zou wonen. De tocht van de drie wordt een magische ervaring met ups en downs, gedragen door de hoop en veerkracht van de jeugd.

 

Regie: Alexandre Rockwell

Speelduur: 91 min., 12+

Land: VS, 2020

Cast: Nico Rockwell, Lana Rockwell, Jabari Watkins e.a.

Uit de pers:

In Sweet Thing heeft Alexandre Rockwell zijn eigen zoon, dochter een vrouw gecast in een innemend drama over een verknipt gezin. Het resultaat is een groot avontuur van kleine mensen, een hartverwarmende ode aan de jeugd.
Sundance winnaar en indie-icon Alexandre Rockwell brengt met Sweet Thing een tegendraads maar warm drama dat op het festival van Berlijn bekroond werd met de Kristallen beer.
★★★★ NRC: "Wat een opmerkelijke, mooie, charmante film."
★★★★ Trouw: "Een kleine film met een groot hart."
★★★ VPRO Cinema: “Intiem, onbevangen coming-of-age-drama."