TARIEVEN

Kaartjes

Prijs: € 8,75 voor leden, € 10,75 voor niet-leden.
De eerste consumptie is inbegrepen.
De ontmoeting tussen filmliefhebbers is een doelstelling van dit Filmhuis. Daarom is het 1ste drankje bij de prijs inbegrepen. Op vertoon van uw kaartje krijgt u naar keuze wijn, bier, fris, koffie of thee. Na afloop van de film serveren wij het drankje in het schouwburgcafé. Voor andere drankjes zoals bijvoorbeeld speciaalbier moet u bijbetalen - het personeel van het café kan u vertellen hoeveel. Na het eerste gratis drankje rekent men reguliere prijzen.

Ruilen of retour

Tot uiterlijk twee werkdagen voor aanvang van de film kunt u uw toegangskaarten ruilen of retourneren.
Per kaart rekent de schouwburg €2,50 annulerings- of ruilkosten. Het resterende bedrag wordt omgezet in een digitaal tegoed. Het staat u vanzelfsprekend vrij uw kaart(en) aan iemand anders te geven.

Filmpas Filmhuis Hengelo

Prijs: € 12,50.
De Filmpas, onze vaste-klanten-kaart, biedt u het hele seizoen €2 korting op de entreeprijs voor een ONBEPERKT aantal films (voor volwassenen)! Dat is al snel goedkoper dan reguliere kaartjes.
Bovendien sturen wij u de eerste keer het filmprogramma gratis thuis. Deze pas is persoonsgebonden.

U kunt onze Filmpas aanschaffen met betaling door middel van eenmalige of doorlopende machtiging naar keuze.
U kunt dat doen:

 • voorafgaand aan de film bij één van onze vrijwilligers; of
 • u kunt overdag voor uw filmpas terecht bij de kassa van Schouwburg Hengelo, tussen 12 en 16 uur.
 • Download hier het machtigingsformulier. Print het uit, vul het volledig in, machtig naar keuze eenmalig of doorlopend en neem het mee bij uw eerstvolgende bezoek aan de schouwburg / ons filmhuis. Wij overhandigen u dan meteen de filmpas.

  Culturele Jongeren Pas

  CJP-pashouders mogen naar binnen voor de dezelfde prijs als de Filmpashouders.

  Jeugd- & familiefilms

  Jeugd- & familiefilms

  Prijs: € 5,00 per persoon (jeugdfilms zijn excl. consumptie).
  Groepskorting: € 25,00 voor 8 personen.

  Wanneer u met een groepje kinderen bij Filmhuis Hengelo komt, bijvoorbeeld voor een verjaardagsfeestje, kunt u na de film een kijkje nemen in de operateursruimte waar de films worden gedraaid. De operateur geeft dan uitleg aan de kinderen. U kunt uitsluitend kiezen uit de geprogrammeerde films. Jeugdfilms draaien we in de korte schoolvakanties.
  Ontvangst met drinken en iets lekkers kan geregeld worden in overleg met het schouwburgcafé.

  Kaartverkoop

   

  • via de website van de Schouwburg Hengelo;
  • aan de kassa van de schouwburg tijdens openingsuren (zie onder);
  • telefonisch via 074-255 6789 (tijdens openingsuren van de kassa).

  Telefonische bestellingen kunt u betalen met iDEAL (IBAN rekeningnummer: NL12 RABO 0327 5968 72) of u ontvangt een factuur en maakt het bedrag zelf over. U kunt uw toegangskaarten op laten sturen (€ 2,50 verzendkosten), afhalen aan de kassa óf de tickets per mail toe laten sturen en zelf uitprinten. U kunt uw kaarten ook laten reseveren en binnen 2 weken aan de kassa betalen en afhalen.
   
  LET OP: Voorkom oplichting en koop uw kaarten alléén via Schouwburg Hengelo.

  Kortingsaanbiedingen elders op Internet zijn clickbait.

  Kassa Schouwburg / Filmhuis Hengelo

  • De openingsuren van de kassa zijn van maandag t/m vrijdag van 12:00 tot 16:00 uur.
  • Tijdens deze openingstijden is de kassa telefonisch bereikbaar op 074-2556789.
  • Vanaf één uur voor aanvang van de film is de kassa ook open (behalve op zondag). U kunt dan alleen kaarten kopen en afhalen voor de voorstelling van die dag.
  • Op zondagen is de theaterkassa gesloten. U kunt op zondagen voor aanvang van de film een kaartje kopen bij een vrijwilliger van het filmhuis, te betalen met PIN. (verkoop via de website voor een zondagvoorstelling kan tot zaterdag 19.00 uur).
  • Op nationale feestdagen is de kassa gesloten.
  • De kassa is per mail bereikbaar via info@schouwburghengelo.nl
  • Via internet bestelde en betaalde kaarten kunt u eventueel bij aanvang van de voorstelling ophalen bij de vrijwilliger(s) van het Filmhuis.

  Betalen

  •  Aan de kassa kunt u contant betalen, pinnen of met creditcard betalen.
  • U kunt ook betalen met Filmhuis Hengelo cadeaubonnen: Prijs: €5 of €10 - deze koopt u aan de kassa van de schouwburg. Hoe werkt het? Wanneer u met een bon afrekent, krijgt u geld terug als u het totaalbedrag niet besteedt en moet u bijbetalen als de bon niet voldoende is om het bedrag te voldoen. DEZE cadeaubonnen zijn ONBEPERKT GELDIG. Online betalen kan helaas niet met een Filmhuis cadeaubon, u kunt er alleen mee betalen aan de kassa van de Schouwburg. De cadeaubonnen zijn niet inwisselbaar voor geld zonder aanschaf van een filmhuis entree.
  • U kunt uw filmkaartjes ook betalen met diverse waardecheques.