Donderdag 5 september - 20.15 uur
vrijdag 6 september - 15.00 uur matinee
zaterdag 7 september 20.15 uur
woensdag 11 september - 20.15 uur

RESERVEREN

Californië, 1860. Wanneer de Frans-Canadese bloemiste Vivienne en de Deense immigrant Holger elkaar ontmoeten, zijn ze op slag verliefd. De onafhankelijke Vivienne is echter niet van plan te trouwen, maar besluit wel met Holger mee te reizen naar Nevada, waar ze een bestaan willen opbouwen. Het uitbreken van de burgeroorlog verstoort hun plannen en Holger treedt in dienst. De achtergebleven Vivienne is vastbesloten haar eigen boontjes te doppen. Ze moet opboksen tegen de corrupte burgemeester en zijn machtige zakenpartner Mr. Jeffries, wiens zoon haar maar niet met rust wil laten. IJzersterker rol van Vicky Krieps.

 
The Dead Don’t Hurt schetst een portret van een gepassioneerde vrouw die vastbesloten is voor zichzelf op te komen in een wereld gedomineerd door meedogenloze mannen. Vicky Krieps zet een hele goede vertolking neer in deze feministische western geregisseerd en geschreven door Viggo Mortensen. De acteur nam naast de regie ook de hoofdrol, muziek en productie van zijn tweede speelfilm op zich, die verbluft in zowel het spel als de visueel overweldigende beelden.

 

Regie: Viggo Mortensen

Speelduur: 129 min, 12+

Land: Mexico, Canada, Denemarken, 2023

Cast: Vicky Krieps, Viggo Mortensen, Solly McLeod, Danny Huston

 
In de pers:

★★★★VPRO Cinema: 'Fraai geschoten en klassieke western, waarin nu eens niet een brute cowboy, maar een doorvoelde tedere liefde centraal staat'

★★★★NRC: ‘Traditionele westernpersonages, maar toch ook weer niet'

★★★★The Guardian: 'Handsomely crafted and beautiful shot'