The fall of the American empire

THE FALL OF THE AMERICAN EMPIRE

Speeldata:

Donderdag 19 september 20.15 uur / Vrijdag 20 september – matinee, start 15.00u / Zaterdag 21 september 20.15 uur / Zondag 22 september – matinee, start 15.00u

Op een dag is filosoof Pierre-Paul getuige van een (mislukte) overval. Op de grond liggen twee doden en twee tassen gevuld met miljoenen dollars. Hij staat plotseling voor een dilemma: met lege handen blijven staan of ongezien met het geld ervandoor gaan? De beslissing van Pierre-Paul meent hem mee op een onwaarschijnlijke reis waarbij hij al zijn verstand en creativiteit nodig heeft om zijn achtervolgers te verslaan. De film laat zien wat geld mensen kan aandoen, wat het betekent, hoe het wordt gebruikt en welke waarde het heeft in onze wereld.

Regie: Denys Arcand

Speelduur: 127 min., 12+

Land: Canada, 2018.

Cast: Alexandre Landry, Maripier Morin, Rémy Girard, Louis Morissette.

★★★ Volkskrant: “Fall of the American Empire is een maatschappijsatire waarin onze idiote verhouding met geld gefileerd wordt.”
★★★ NRC: “De film is een geslaagde misdaadkomedie over onze obsessie met geld.”

Met The Fall of the American Empire voltooit de Canadese regisseur Denys Arcand (Les invasions barbares) een losse trilogie die diep in Quebec’s samenleving, haar waarden en haar zeden doordringt. Hij laat zien wat geld mensen kan aandoen, wat het betekent, hoe het wordt gebruikt en welke waarde het heeft in onze wereld.

The fall of the American Empire