The Irishman

The Irishman

Speeldata:

p.m.

Passieproject van Martin Scorsese herenigt Robert de Niro en Joe Pesci in een drama over georganiseerde misdaad.

The Irishman volgt het fascinerende waargebeurde verhaal van Frank Sheeran (Robert De Niro), een veteraan uit de Tweede Wereldoorlog die uitgroeit tot een professionele hosselaar en huurmoordenaar. Sheeran zou een rol hebben gespeeld in één van de grootste onopgeloste moordzaken in de Verenigde Staten: de verdwijning van vakbondsleider Jimmy Hoffa (Al Pacino). The Irishman laat hiermee een glimp zien van de gesloten wereld van de georganiseerde misdaad.

Met The Irishman keert Scorsese terug naar de Mean Streets van New York vergezeld door ex-Goodfellas Robert De Niro, Joe Pesci en uiteraard The Godfather himself, Al Pacino – voor het eerst te zien onder Scorsese’s regie. De film ging in première op het filmfestival in New York en wordt bedolven onder lovende recensies.

Regie: Martin Scorsese

Speelduur: 208 min. 16+

Land: VS, 2019

Cast: Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci

De pers:

★★★★★ Volkskrant: "Martin Scorsese zwaait zijn geliefde gangsterpersonage uit (..) De Niro, Pacino en Pesci schitteren (..) grootse rollen"

★★★★★ NRC: "Monumentaal (..) mocht dit Scoreses laatste zijn – op zijn leeftijd weet je het nooit – dan is zijn oeuvre helemaal af."

★★★★ VPRO Cinema: "Melancholiek misdaadepos van grootmeester Scorsese (..) meeslepend"