The kid (1921)

Speeldata:

zondag 26 december, 14.00 uur
(The Kid en City Lights samen voor 1 ticket, als één voorstelling met een pauze er tussen)

RESERVEREN

Dit jaar viert Charlie Chaplin’s baanbrekende film The Kid zijn honderdste verjaardag. Wie herinnert het zich nog: in februari 2010 vertoonden wij al de originele versie van The kid.

Als zwerver is Charlie gewend om lekker in z’n eentje rond te boemelen, maar als hij een te vondeling gelegde baby vindt, raakt hij toch aan het gezelschap gehecht. Charlie en ‘The Kid’ blijken een perfect team en beleven veel avonturen. Inmiddels is de moeder de twee op het spoor gekomen en eist haar kind op... wat te doen? ‘The Tramp’ beleeft een hoop slapstick-lol met ‘The Kid’, vertolkt door het kindsterretje Jackie Coogan. De twee komen in de onmogelijkste situaties terecht, maar weten zich overal uit te redden.

 

De meeste lange films van Charlie Chaplin zijn onlangs gerestaureerd en opnieuw uitgebracht.
Chaplins carrière gaat gelijk op met de modernisering van de samenleving. Zijn films, hogere filmkunst, zijn tegelijk briljante komedies én scherpe kritiek op dat moderne leven.
Filmhuis Hengelo vertoont 4 van deze 10 opnieuw uitgebrachte films: The kid (1921), City lights (1931), Modern times (1936) en The great dictator (1940).

.

Regie: Charles Chaplin

Speelduur: 53 min., 6+

Land: VS., 1921

Cast: Charles Chaplin, Edna Purviance, Lita Grey, Jackie Coogan, Chuck Reisner

.