THE KING

Speeldata:

Zondag 17 februari 15.00
Woensdag 20 februari 20.15
Zaterdag 23 februari 20.15

In deze muzikale roadtrip wordt de kijker meegenomen op een indrukwekkende reis door Amerika in een Rolls Royce uit 1963, ooit eigendom van Elvis Presley. Meer dan veertig jaar na de dood van de zanger, onderzoekt deze documentaire de staat van het land dat Presley achter zich liet. Een land dat, net als Elvis, jong, mooi en veelbelovend begon, maar in de loop der tijd bezweek aan de vernietigende gevolgen van verslaving, geld en macht. THE KING schetst een portret van de Amerikaanse droom in kritische tijden, waarin volgens de makers de democratie op het spel staat.

★★★★NRC Handelsblad: "niet zomaar de zoveelste documentaire over Elvis Presley, maar een film die echt tot nadenken stemt"

★★★★The Guardian: "Laat zien dat Amerika op het punt staat om te overdosen"

★★★★ de Volkskrant: “The King bewijst zich als een smakelijk mengsel van Elvis-feitjes en Amerikaanse geschiedenis, opgediend met een lekkere soundtrack”

★★★★ Trouw: “Trump belichaamt eigenlijk alles wat Elvis Presley doodde. Dat is de uitkomst van deze hoogst energieke, inventieve roadmovie. Een soort tijdcapsule naar een verloren wereld”

★★★★ Filmtotaal: “Een creatieve ontmanteling van de Amerikaanse samenleving”

Regie:
Eugene Jarecki

Speelduur:
107 min. , 9+

Land:
VS, 2017

Cast:
Alec Baldwin, Rosanne Cash, Emmylou Harris, John Hiatt, Chuck D, Ethan Hawke, Van Jones, Mike Myers