The lion king

The lion king

Speeldata:

Vrijdag 27 december, familiefilm - 14.00 uur | Vrijdag 3 januari, familiefilm - 14.00 uur | Zaterdag 4 januari, familiefilm - 14.00 uur.

De film neemt je mee naar de Afrikaanse savanne waar een toekomstige koning is geboren. Simba adoreert zijn vader, koning Mufasa, en neemt zijn eigen koninklijke voorbestemming nu al uiterst serieus. Niet iedereen is blij met de komst van de nieuwe welp. Mufasa’s broer Scar, die zelf de troon wil bemachtigen, heeft zijn eigen plannen. De strijd wordt gekenmerkt door verraad, tragedie en drama, wat uiteindelijk resulteert in Simba’s verbanning. Met de hulp van een paar nieuwsgierige vrienden leert Simba op te groeien, en uit te zoeken hoe hij datgene wat hem rechtmatig toekomt kan heroveren.

The lion king

Regie: Jon Favreau

Speelduur: 118 min, 9+

Land: VS, 2019

The Lion King maakt gebruik van baanbrekende filmtechnieken om gekoesterde personages op een geheel nieuwe manier tot leven te brengen.
★★★★ Film Vandaag: “25 jaar na het origineel is het weer ouderwets genieten als de film start met het herkenbare geluid van Lebo M en The Circle of Life. The Lion King heeft met de versie van Favreau een frisse opknapbeurt gehad. Timon en Pumbaa stelen nog steeds de show en het Afrikaanse landschap ziet er mooier uit dan ooit. Het is een prachtige film.”