Donderdag 24 oktober - 20.15 uur
vrijdag 25 oktober - 20.15 uur
zaterdag 26 oktober - 20.15 uur
woensdag 30 oktober - 20.15 uur

RESERVEREN

Zondag is de favoriete dag van Maria Margarita, dan gaat ze namelijk met haar ouders en broers naar de bioscoop. Wanneer haar familie na een tegenslag geen geld meer heeft voor het wekelijkse uitje, blijkt Maria een bijzonder talent te hebben als verhalenverteller, door de magie van de beelden die ze in de bioscoop heeft gezien te delen met de arme inwoners van een mijngemeenschap in de Chileense woestijn. Haar gave neemt een steeds groter publiek mee naar de wondere wereld van de film, maar ondertussen staat het Chileense mijnstadje waar Maria woont op het punt voor altijd te veranderen.

 
Ontroerende speelfilm van Lone Scherfig (An Education) over de kracht en magie van film en van verhalen vertellen in het algemeen.
 

Regie: Lone Scherfig

Speelduur: 116 min, 12+

Land: Chili, Spanje, Frankrijk, 2023

Cast: Bérénice Bejo, Daniel Brühl, Antonio de la Torre, Sara Becker, Alondra Valenzuela

 
In de pers:

Filmkrant: ‘Als hoofdpersoon Maria Margarita aan het einde van The Movie Teller terugkeert naar het mijnstadje van haar jeugd, loopt ze haast door haar herinneringen. De nostalgische kracht van zo’n plek, waar de tijd bijna stil is blijven staan, is zo krachtig, dat het een vertelling van haar jeugd en adolescentie oproept. Verfilming van de roman van Hernán Rivera Letelier.’