THE SISTERS BROTHERS

Speeldata:

Donderdag 17 januari 20.15
Vrijdag 18 januari 20.15
Zaterdag 19 januari 20.15

Het Wilde Westen is in 1850 volledig in de ban van de goudkoorts. De beruchte huurmoordenaars en broers Eli en Charlie Sisters krijgen de opdracht om een goudzoeker te vermoorden, die een revolutionaire methode heeft ontwikkeld om goud te vinden. Wat begon als een routineopdracht, wordt al gauw een erbarmelijke en gevaarlijke tocht naar de andere kant van het land. Een film-lange achtervolging met veel humor, verrassende wendingen en een snufje melancholie. In Venetië bekroonde western.

The Sisters Brothersis de eerste Hollywoodproductie van Jacques Audiard, die metUnProphètede regieprijs won in Cannes en metDheepanzelfs de Gouden Palm. Voor The Sisters Brotherskreeg Audiard de prijs voor de beste regie op het filmfestival in Venetië.

NRCHandelsblad: "Onvoorspelbare western vol contrasten, met prachtige locaties en camerawerk, en een ijzersterke cast. De opmerkelijke film stemt tot nadenken"

★★★★ deVolkskrant: "Zwartkomische, grillige western zet zaken met succes op zijn kop (..) Phoenix als uitblinker in een rol die zijn komisch talent benadrukt (..) Audiards gedreven en vaardige regie”.

Regie:
Jacques Audiard

Speelduur:
121 min. 16+

Land:
FR, 2018

Cast:
Joaquin Phoenix, Jake Gyllenhaal, John C. Reilly e.a.