TimeSpace

Speeldata:

Woensdag 11 januari - 19.00 uur & 21.00 uur
De film duurt 40 minuten

RESERVEREN
19.00 uur
RESERVEREN
21.00 uur

Voorstelling in de Middenzaal van de Schouwburg.

TimeSpace is een audiovisuele kunstervaring die je 40 minuten lang meeneemt in een performance van licht, geluidskunst en dans. Kom naar deze voorstelling om deel uit te maken van deze wereld.

Het is een samenwerkingsproject van beeldend kunstenaar Frouke ten Velden, componist Nicholas Thayer en regisseur en choreograaf Peter Leung. Samen zoeken ze naar manieren om beeld en geluid te vertalen naar sculpturale en muzikale composities.

Goed om te weten:

  • In de installatie wordt gewerkt met sensoren die het beeld en het geluid manipuleren;
  • De voorstelling duurt 40 minuten;
  • Na de voorstelling heeft u gelegenheid om de installatie zelf te ervaren;
  • De voorstelling bevat op enkele momenten harde geluiden en stroboscopische lichtflitsen (u kunt gehoorbescherming dragen of de ogen sluiten).

 

SchouwArt Hengelo

 

SchouwArt is hét kunstpodium van Hengelo. De stichting wil kunst toegankelijk maken voor iedereen. Werk van professioneel beeldend kunstenaars wordt getoond in verschillende exposities in Schouwburg Hengelo waaronder: De Vensters, De Vide, De Wand, Het Scherm, De Galerie en de Middenzaal.

De officiële feestelijke opening van de nieuwe exposities is op woensdagavond 11 januari 2023, inloop om 18.45 uur.

 

 

Mediakunstenaar en live visual performer Frouke ten Velden (Amsterdam, 1986) benaderd haar werk (visuals, installaties, materialen en tools) zoals een muzikant zijn instrument benadert.
Ten Velden specialiseert zich in het maken van site specific audio-visuele installaties om live mee op te treden. In haar sculpturale werk verkent ze de grenzen van sculptuur en onderzoekt hierin de mogelijkheden van licht en videoprojectie.

 

 

Klik op onderstaande afbeelding voor de trailer van de kunstfim TimeSpace:

TimeSpace