Totem - Familiefilm

Speeldata:

Woensdag 1 maart - 14.00 uur
Donderdag 2 maart - 14.00 uur
Zaterdag 4 maart - 14.00 uur

RESERVEREN

De openingsfilm voor het Cinekid Festival 2022. De elfjarige Ama, dochter van twee uitgeprocedeerde Senegalese asielzoekers, voelt zich helemaal Nederlands. Als de politie haar moeder en broertje arresteert, gaat Ama midden in de winter door Rotterdam op zoek naar haar vader, in de hoop aan uitzetting te ontkomen. Tijdens deze angstige en spannende reis krijgt ze onverwacht gezelschap van een mysterieus gigantisch stekelvarken. Dit totemdier probeert haar iets duidelijk te maken. Intussen komen Ama’s beste vriend Thijs en zijn klasgenoten ook in actie.

 

Totem is geselecteerd voor de competities Beste Kinderfilm en Beste Nederlandse Kinderfilm.

Totem is de eerste jeugdfilm van Sander Burger (De veroordeling). Hij vindt het belangrijk om kinderen op een toegankelijke manier in aanraking te brengen met volwassen thema's, zoals hier de dreigende uitzetting van een Senegalees gezin. Een spannend en actueel verhaal met fantasierijke elementen en een sterk vrouwelijk hoofdpersonage.

 

Regie: Sander Burger

Speelduur: 93 min., AL

Land: Nederland, 2022

Cast: Lies Visschedijk, Ole van Hoogdalem, Amani-Jean Philippe, Emmanuel Ohene Boafo, Céline Camara, Iliass Ojja, Bas Keijzer, Kenneth Herdigein

 

 

In de pers:

★★★ Volkskrant: “Totem is een jeugdfilm met een volwassen onderwerp”.

NRC: “Sterke geëngageerde én spannende opening van Cinekid”

Film Totaal: “Het is een film met het hart op de juiste plaats”