True mothers

Speeldata:

Zondag 14 maart, 15.00 uur - matinee
Vrijdag 19 maart, 20.15 uur
Zaterdag 20 maart, 20.15 uur
Zondag 21 maart, 11.00 uur - ochtend

RESERVEREN

Satoko en haar man hebben het goed, maar het lukt haar niet om zwanger te worden. Ze besluiten voor adoptie in aanmerking te willen komen. Zo worden ze de ouders van Asato, een jongetje geboren uit een onstuimige puberliefde. Jaren later komt hun gezinsgeluk onder spanning te staan als een onbekende jonge vrouw zich aandient en beweert Asato's echte moeder te zijn. Satoko gaat de confrontatie met deze Hikari aan. Wie is ze en wat is er destijds gebeurd? Een ontroerend verhaal over familie en moederschap, warm, menselijk en genuanceerd.

In de pers:

Na An en Radiance keert de gerenommeerde Japanse regisseur Naomi Kawase terug met een ontroerend verhaal over familie en moederschap, met een perfect gevoel voor dat wat ons leven waarde geeft.
Gebaseerd op een roman van Mizuki Tsujimora en met de herkenbare visuele kracht van Kawase, die de film een unieke intensiteit geeft. True Mothers maakte deel uit van de officiële selectie van Cannes 2020.

Filmkrant: Op een ‘mission statement’ zul je de zachte films van Naomi Kawase niet betrappen. Toch dragen die films, over personages die zich onbemind en ongezien voelen, onderhuids een vorm van protest in zich, toont ook haar nieuwe film True Mothers weer. Kawase filmt vanuit een radicaal gelijkheidsprincipe. Alles wat leeft heeft een stem.

--

Regie: Naomi Kawase

Speelduur: 140 min., 9+

Land: JP, 2020

Cast: Hiromi Nagasaku, Arata Iura, Aju Makita e.a.