True mothers

Speeldata:

Vrijdag 5 november, 20.15 uur
Zondag 7 november, 15.00 uur
Woensdag 10 november, 20.15 uur
Donderdag 11 november, 20.15 uur
Vrijdag 12 november, 15.00 uur
Zondag 14 november, 15.00 uur

RESERVEREN

Satoko en haar man hebben het goed, maar het lukt haar niet om zwanger te worden. Ze besluiten voor adoptie in aanmerking te willen komen. Zo worden ze de ouders van Asato, een jongetje geboren uit een onstuimige puberliefde. Jaren later komt hun gezinsgeluk onder spanning te staan als een onbekende jonge vrouw zich aandient en beweert Asato's echte moeder te zijn. Satoko gaat de confrontatie met deze Hikari aan. Wie is ze en wat is er destijds gebeurd? Een ontroerend verhaal over familie en moederschap, warm, menselijk en genuanceerd.

 

Regie: Naomi Kawase

Speelduur: 140 min, 9+

Land: JP, 2020

Cast: Hiromi Nagasaku, Arata Iura, Aju Makita e.a.

Na An en Radiance keert de gerenommeerde Japanse regisseur Naomi Kawase terug met een ontroerend verhaal over familie en moederschap, met een perfect gevoel voor dat wat ons leven waarde geeft.
Gebaseerd op een roman van Mizuki Tsujimora en met de herkenbare visuele kracht van Kawase, die de film een unieke intensiteit geeft. True Mothers maakte deel uit van de officiële selectie van Cannes 2020.

Uit de pers:

Filmkrant: Op een ‘mission statement’ zul je de zachte films van Naomi Kawase niet betrappen. Toch dragen die films, over personages die zich onbemind en ongezien voelen, onderhuids een vorm van protest in zich, toont ook haar nieuwe film True Mothers weer. Kawase filmt vanuit een radicaal gelijkheidsprincipe. Alles wat leeft heeft een stem.

★★★ Volkskrant: “Met het lyrische drama True Mothers biedt Naomi Kawase een fijnbesnaarde kijk op het moederschap.”