Un fils

Un fils

Speeldata:

Zondag 3 januari, 15.00 uur - matinee
Vrijdag 8 januari, 15.00 uur - matinee
Zaterdag 9 januari, 20.15 uur
Zondag 10 januari, 11.00 uur - ochtend

RESERVEREN

Tunesië, zomer 2011. Fares en Meriem beleven gelukkige dagen met Aziz, hun elfjarige zoon. Tijdens een verblijf in het zuiden van het land verandert een gebeurtenis voor altijd hun leven. Wat volgt is een race tegen de klok, waarbij Fares en Meriem geconfronteerd worden met tegenstrijdige emoties en moeilijke keuzes. In een serie wendingen legt het verhaal op ingenieuze wijze de realiteit van de huidige Tunesische samenleving bloot. Un Fils is een meeslepend familiedrama en werd op het Internationaal Film Festival van Rotterdam (IFFR) omarmd door het publiek.

Un fils

Un Fils ging in première op het Filmfestival van Venetië, waar de film geselecteerd werd voor de Orrizonti-competitie. Sami Bouajila won daar de prijs voor beste acteur voor zijn vertolking van Fares.

In de pers:

  • NRC (★★★★): "Un fils bevat enkele melodramatische plotelementen maar concentreert zich vooral op de psychologie van de hoofdpersonages. Zij ondergaan een scala aan emoties die subtiel worden verbeeld, van intens verdriet tot machteloze woede"
  • Volkskrant (★★★★): "In het strak geregisseerde Un fils laat Mehdi Barsaoui complexe emoties botsen en strijden om voorrang"
  • Cinemagazine (★★★★): "Het scenario is één van de sterke punten van deze film; net als je denkt te weten waar het verhaal naartoe gaat, komt Mehdi Barsaoui met een verrassing op de proppen"
  • VPRO Cinema (★★★): "Juist de ongewone combinatie is charmant"
  • Trouw (★★★): "Tunesisch drama is een snelkookpan van emoties"
  • IFFR: “een gebalanceerd, zenuwslopend familiedrama dat op verfijnde wijze commentaar levert op patriarchale tradities van Tunesië”
  • De Filmkrant: "Een scherpe blik op de Tunesische samenleving"

--

Regie:
Mehdi Barsaoui

Speelduur:
95 min., 12+

Land:
Tunesië, 2019

Cast:
Sami Bouajila, Najla Ben Abdallah, Youssef Khemiri