SEIZOEN 2022 - 2023

VOLLEDIG FILMOVERZICHT

Un autre monde

Donderdag 24 november - 20.15 uur; vrijdag 25 november - 20.15 uur; woensdag 30 november - 20.15 uur

Un Autre Monde biedt een kijkje in het leven van de familie Lemesle op het moment dat hun gezinsleven bezwijkt onder de werkdruk van man en vader Philippe. De film toont een herkenbaar, belangwekkend verhaal over de moeilijke keuzes die we moeten maken in het leven.

INFO RESERVEREN

Competencia oficial

Donderdag 1 december - 20.15 uur; vrijdag 2 december - 15.00 uur - matinee; zaterdag 3 december - 20.15 uur

In de hoop op eeuwige roem zet een miljardair zijn zinnen op het maken van een filmhit. Hij stelt een all-star team samen en huurt een beroemde filmmaker in om het project in goede banen te leiden. Legendarische acteurs die niet bepaald de beste vrienden zijn, worden zowel met elkaar als met hun eigen prestaties geconfronteerd. Het is de vraag of er nog iemand overblijft als de camera’s straks echt beginnen te draaien.

INFO RESERVEREN

Narcosis

Vrijdag 2 december - 20.15 uur; zondag 4 december - 15.00 uur - matinee; woensdag 7 december - 20.15 uur

Een hecht gezin raakt ontwricht wanneer de vader tijdens een professionele duik niet meer bovenkomt. Geen begrafenis, geen afscheid, alleen een huis vol herinneringen. Gebukt onder het ongrijpbare verlies, ontwijkt Merel de dood van haar man en alles wat er mee te maken heeft. Haar jonge kinderen raken hierdoor verstrikt in hun zoektocht naar antwoorden, waardoor het gezin uiteindelijk hard tot stilstand komt.

INFO RESERVEREN

Beautiful beings

Donderdag 8 december - 20.15 uur; vrijdag 9 december - 15.00 uur - matinee; zaterdag 10 december - 20.15 uur

Addi woont met zijn excentrieke moeder in het IJslandse Reykjavik. Na een incident met zijn klasgenoot Balli die gepest wordt, besluit hij zich over hem te ontfermen. Samen met twee van zijn kameraden verkent het kwartet hun ontluikende leven naar volwassenheid.

INFO RESERVEREN

Tori et Lokita

Vrijdag 9 december - 20.15 uur; zondag 11 december - 15.00 uur - matinee; woensdag 14 december - 20.15 uur

Hartverscheurende observaties over de samenleving waarin we leven, confronteren ons met dat wat we niet willen zien. Twee tieners zijn Afrika ontvlucht. De harde realiteit van het vluchtelingenleven brengt Tori en Lokita tot elkaar. Ze proberen een leven op te bouwen als broer en zus. Een verblijfsvergunning blijkt moeilijk te krijgen, waardoor zij in het nauw worden gedreven. Tori en Lokita lijken onzichtbaar voor de wereld om hen heen, maar gelukkig hebben ze elkaar.

INFO RESERVEREN

The last bus

Donderdag 15 december - 20.15 uur; vrijdag 16 december - 15.00 uur - matinee; zaterdag 17 december - 20.15 uur

Een hartverwarmende film over liefde en verlies. Op reis met een weduwnaar van zijn woonplaats in het noorden van Schotland naar zijn geboorteplaats dichtbij het meest zuidelijke punt van Engeland. In een strijd tegen de tijd, zijn leeftijd en het lot, met als doel een belofte aan zijn vrouw na te komen. Een film die ons eraan herinnert dat we niet alleen zijn.

INFO RESERVEREN

Close

Vrijdag 16 december - 20.15 uur; zondag 18 december - 15.00 uur - matinee; woensdag 21 december - 20.15 uur

Een tedere en aangrijpende film over vriendschap en verantwoordelijkheid. Leo en Remi, 13, zijn vrienden zo lang ze zich kunnen herinneren. De vriendschap is vrolijk, intens en bovenal onafscheidelijk. Toch lijkt een ogenschijnlijk onschuldige gebeurtenis genoeg om hen uit elkaar te drijven. Vol onbegrip zoekt Leo toenadering tot de moeder van Remi.

INFO RESERVEREN

See how they run

Donderdag 22 december - 20.15 uur; vrijdag 23 december - 20.15 uur; woensdag 28 december - 20.15 uur; vrijdag 30 december - 20.15 uur

In Londen in de jaren vijftig worden de plannen voor de verfilming van een toneelstuk stopgezet nadat de beoogde regisseur is vermoord. Een opgebrande inspecteur en een enthousiaste beginneling onderzoeken de zaak. Ze belanden in een mysterie dat zich afspeelt tegen de achtergrond van de glamoureuze, zelfzuchtige theaterwereld en proberen op eigen risico de dader te ontmaskeren.

INFO RESERVEREN

Twente op film: Zo doo wiejleu dat

Vrijdag 23 december - 15.00 uur - matinee; donderdag 29 december - 20.15 uur

Aan de hand van film archiefbeelden laten zien wat er in een eeuw in Twente veranderd is. In de ruimtelijke ordening, in de industrie, in het leven van alledag. Ons tijdperk bestrijkt het tijdvak vanaf de oudste film uit 1915 tot 2015. In de eeuw die volgt verandert er veel. Het mooie is dat we dat ook heel goed op al die filmbeelden kunnen zien.

INFO RESERVEREN

Coppelia - FAMILIEFILM

Woensdag 28 december - 14.00 uur - FAMILIEFILM; vrijdag 30 december - 14.00 uur - FAMILIEFILM; woensdag 4 januari - 14.00 uur - FAMILIEFILM

Coppelia is een modern sprookje naar een bewerking van het gelijknamige klassieke ballet over een kwaadaardige cosmetisch arts die mensen verleidt met het idee van perfecte schoonheid en daardoor de prille liefde van twee jonge mensen in gevaar brengt.

INFO RESERVEREN

Un beau matin

Woensdag 4 januari - 20.15 uur; vrijdag 6 januari - 20.15 uur; woensdag 11 januari - 20.15 uur

De film is gesitueerd in Parijs en gaat over de ironie van het leven. Een alleenstaande moeder zorgt voor haar achtjarige dochter in een klein appartement in Parijs, heeft een drukke baan en bezoekt regelmatig haar zieke vader die hard achteruit gaat en niet meer zelfstandig kan wonen. Ze ontmoet ook nog haar oude vriend (die relatie heeft) en zij krijgen een affaire. Een persoonlijk en liefdevol Frans drama.

INFO RESERVEREN

Triangle of sadness

Donderdag 5 januari - 20.15 uur; vrijdag 6 januari - 15.00 uur - matinee; zaterdag 7 januari - 20.15 uur; zondag 8 januari - 15.00 uur - matinee

Twee modellen zijn uitgenodigd voor een luxe cruise met aan boord een bont gezelschap aan rijke passagiers, waaronder een Russische oligarch, Britse wapenhandelaars en een eigenzinnige, alcoholische, Marx-citerende kapitein. De cruise eindigt catastrofaal en men strandt op een onbewoond eiland. De strijd om te overleven zet de hiërarchie volledig op zijn kop.

INFO RESERVEREN

Filmhuis Hengelo Filmquiz

Filmhuis Hengelo Filmquiz

Zondag 22 januari - 14.00 uur - Reserveer op tijd!

VOORAANKONDIGING !
Zet het vast in je agenda!
Op zondag 22 januari gaan we een echte Filmhuis Hengelo Filmquiz doen in het schouwburgcafé The Green Room !

INFO RESERVEREN