SEIZOEN 2024 - 2025

VOLLEDIG FILMOVERZICHT

ZOMERVAKANTIE: JUNI, JULI, AUGUSTUS

Zomervakantie

SEIZOEN 2024 - 2025

Gratis buitenfilm: Little Miss Sunshine

Zaterdag 31 augustus - plm 20.30 uur

De gratis buitenfilm op het Schouwburgplein waarmee het Filmhuis traditioneel het nieuwe seizoen inluidt: Little Miss Sunshine.

Een gezin dat vastbesloten is om hun jonge dochter naar de finale van een schoonheidswedstrijd te krijgen, maakt een reis door het land in hun VW-bus.

INFO

VERWACHT

Filmquiz

zondag 27 oktober 2024 - .. uur
Let op: afgelopen nacht is de wintertijd ingegaan.

De nieuwe editie van onze jaarlijkse filmquiz. We maken de quiz voor íedereen aantrekkelijk, óók voor de niet-filmkenners!

Challengers

Challengers

Tashi, een voormalig tenniswonder, werd coach en maakte van haar man een kampioen. Maar om een ​​verliesreeks te overwinnen, moet hij de confrontatie aangaan met zijn ex-beste vriend en Tashi's ex-vriend.

Dream scenario

Dream scenario

Een gewone familieman merkt dat zijn leven op zijn kop staat als vreemden hem plotseling in hun dromen beginnen te zien.

Een schitterend gebrek

Een schitterend gebrek

Het gepassioneerde verhaal over het leven en de liefde van Lucia, een beroemde gesluierde courtisane die de uitzondering op de regel vormt.

Green border

Green border

Een familie vluchtelingen uit Syrië, een leraar Engels uit Afghanistan en een grenswachter ontmoeten elkaar allemaal aan de Pools-Wit-Russische grens tijdens de meest recente humanitaire crisis in Wit-Rusland.

Hit man

Hit man

Een professor die als huurmoordenaar fungeert voor de politie van zijn stad, belandt in gevaarlijk, dubieus terrein wanneer hij zich aangetrokken voelt tot een vrouw die zijn diensten inschakelt.

Kinds of kindness

Kinds of kindness

Een man probeert los te komen van zijn vooraf bepaalde pad, een agent twijfelt aan het gedrag van zijn vrouw nadat ze is teruggekeerd van een vermeende verdrinking, en een vrouw zoekt naar een buitengewoon persoon waarvan voorspeld is dat hij een gerenommeerd spiritueel gids zal worden.

Maria Montessori

Maria Montessori

Een Parijse courtisane vlucht naar Rome om haar reputatie te beschermen wanneer de leerstoornis van haar dochter aan het licht zou kunnen komen. Daar ontmoet ze Maria Montessori, die pioniert met een lesmethode die het kind kan helpen.

Only the river flows

Only the river flows

De hoofdpolitie onderzoekt een reeks moorden in een stadje aan de rivier op het platteland van China in de jaren negentig. Er wordt snel een arrestatie verricht, aanwijzingen zorgen ervoor dat de politieagent dieper in het verborgen gedrag van de lokale bevolking duikt.

Spoorloos

Spoorloos

Rex en Saskia, een jong verliefd stel, zijn op vakantie. Ze stoppen bij een druk tankstation en Saskia wordt ontvoerd. Na drie jaar en geen spoor van Saskia, begint Rex brieven te ontvangen van de ontvoerder.

The movie teller

The movie teller

Een jonge vrouw gebruikt haar talent als verhalenverteller om de magie van de beelden die ze in de bioscoop heeft gezien te delen met de arme inwoners van een mijngemeenschap in de Chileense woestijn.

The dead don't hurt

The dead don't hurt

Twee pioniers vechten voor hun leven en hun liefde aan de Amerikaanse grens tijdens de burgeroorlog.

Treasure

Treasure

De Amerikaanse journalist Ruth reist met haar vader Edek naar Polen om zijn kindertijd te bezoeken. Maar Edek, een overlevende van de Holocaust, verzet zich tegen het opnieuw beleven van zijn trauma en saboteert de reis, waardoor onbedoeld grappige situaties ontstaan.

Vos en haas redden het bos

Familiefilm: Vos en haas redden het bos

Het draait om de avonturen van Vos en Haas, beste vrienden die omringd zijn door een stel dat als familie is geworden. Op een dag ontdekken ze dat Uil vermist is en gaan ze op reis om hem te vinden.

FILM & FOOD

Together

Together

Zondag 17 november 2024 - uur

In 1975 begint de dynamiek van een Zweedse commune te veranderen als een geslagen vrouw en haar twee kinderen arriveren.

Together 99

Together 99

Zondag 17 november 2024 - uur

Een groep heel verschillende individuen die in 1975 in een commune woonden genaamd "Samen". Nu is het 1999 en is het collectief het kleinste ter wereld geworden. Het is tijd voor een reünie met oude vrienden.