WIE WIJ ZIJN

Filmhuis Hengelo is een vrijwilligersorganisatie die is opgericht in 1990 onder de naam Filmliga Hengelo. Sinds die tijd hebben we op verschillende locaties in Hengelo films vertoond.

 

Waar staan we voor?

Filmhuis Hengelo vertoont films voor zowel jeugd als volwassenen, in een culturele, maatschappelijke en artistieke context; films die nergens anders een podium hebben in Hengelo.

Filmhuis Hengelo wil actief en zichtbaar bijdragen aan het culturele klimaat in Hengelo, zoekt daarbij samenwerking met andere culturele en maatschappelijke organisaties en probeert flexibel in te spelen op de actualiteit.

Filmhuis krijgt zijn unieke karakter door een persoonlijke benadering voor, tijdens en na de film, waardoor mensen zich thuis kunnen voelen in een inspirerende omgeving en een filmbezoek meer is dan alleen maar naar een film kijken.

 

Waar gaan we naartoe?

Filmhuis Hengelo wil meer zichtbaar zijn binnen Hengelo, meer naamsbekendheid opbouwen en de samenwerking met culturele en maatschappelijke instellingen vergroten. Zij wil haar vaste plek binnen Schouwburg Hengelo behouden en meer herkenbaar inrichten. De grote betrokkenheid van een enthousiaste groep vrijwilligers is de spil voor haar activiteiten.